25 april Påsken har kommit o gått

Å under tiden har vi haft det så roligt så!

Det började skärtorsdagen med besök från Falkenberg. Senare på kvällen stundade Golden Grace, discot för oss över 35.

Vi åt gott och sedan slog vi oss ner i soffan en stund tills sonens kompisar anslöt. Efter det blev det helröj.

Som synes börjar vi försiktigt...
Sedan blev det lite vildare ......
O vildare.......


Men ska väl tillägga att ingen kom till skada!

Sen anslöt som sagt sonens polare och vi drog i gång tunggunget på stereon. Grannarna har inte klagat än......

Sedan åkte vi till stadens stora discotek som för just denna kvällen var till för bara oss över 35.
Jisses vad roligt vi hade. Dansade o dansade o dansade! Vi kom när de öppnade kl 22 och gick när de stängde kl 02.

Dagen efter var inte lika rolig. I vår ålder spelar det ingen roll om man är spiknykter, man mår dåligt dagen efter i alla fall. Men ingen av oss drack alkohol efter 23 så nån baksmälla hade vi inte. Men vi var TRÖTTA!!! Å inte bara vi. Det var tre katter som var värre där an än vi. De sov hela hela långfredagen kan jag tala om!Till och med Tösen la sig i samma säng som gossarna och somnade!Fast hon höll sig på behörigt avstånd!


Sedan har vi rent av latat oss och njutit till 100% av det underbara vädret. Inköpt två nya solsängar så de har vi verkligen provat denna helgen.

Idag, annandagen, hade vi besök i från Mönsterås. Vi åt gott och tog kaffe o glass på altanen som slutknorr på det hela.

Vi fick underbara blommor!Med ett litet fågelbo i!Underbara gula rosor!


Men nu är helgen över och det är dags att börja jobba igen och börja på pulver. Nu ska det tas några kilon igen.

I helgen har en tidigare arbetskamrat till mig förlorat sin pappa (tänker på dig) och en nuvarande arbetskamrat har fått en liten efterlängtad dotter (någon vecka eller så över tiden). Livet tar och livet ger.

Nu stundar en kväll i soffan och sedan vankas sängen.

Ha det så bra

17 april Förberedelser....

Jo idag har jag förberett lite inför besöket som dykter upp på torsdag. Det finns vissa saker som kan göras redan nu, faktiskt. Som att fälla ut stolarna och göra sängarna färdiga.Den röda filten/"korgen" är Valentins liggplatser. Lät dem ligga kvar på sängarna så han inte blir så förvirrad och får ha kvar sina goseställen

I övrigt har vissa individer i huset bara slappat o slappat. Maken har varit en runda på golfbanan.

Slapparna är här:


Det är gosigt att sova i mattes obäddade säng!


Å man kan sova gott på höga höjder med!


Andra låg på span!


SPAN!!!!!

I övrigt har jag tvättat alla vinterjackor i dag, tänker inte använda dem en gång till, denna sidan midsommar! Skönt när alla stora bylsiga jackor får lämna hallen och lämna plats åt tunnare, smidigare jackor!

Nähä detta var nog allt för idag

Ha det!

15 april Vi fyller 30 år!

Ja mannen och jag alltså. Den 14 april 1981 blev vi ett par och sedan dess har vi varit ihop. Gifta har vi varit i 23 år så det dröjer lite tills det är jämnt.

Hur har vi firat detta då? Tja, egentligen skulle vi varit lediga och gjort något kul. Men jag fick jobba och maken åka på it-konferens.

Men han upvaktade mig med jättefina tulpaner på jobbet. Puss min älskling!De var så fina. Stod å prydde receptionsdisken hela torsdagenNu står de brevid orkideen och är en riktig färgklick!Torsdagen avslutade jag hos jourläkaren. Har fått en liten plita till att bli en stor grupp äckliga blåsor. Misstanken var att det var svinkoppor och nog hade jag rätt alltid. Svinkoppor var det och det blev penicillin tre gånger om dagen i 10 dagar.

Men för att fira vårt lilla jubileum slog jag på stort och åt en glass! Har en absolut favorit men den är inte lätt att hitta. Men ICA har den just nu och jag är så glad för det.


MUMS!!

Idag fredag är jag ledig och har passat på att gå till banken och varit o handlat inför helgen. Å kelat med katterna förståss, det är ett måste när jag är ledig.

Samling i sängen sa vi och alla katterna plus jag låg där en lång stund. De byttes av att ligga på min arm. Men tillslut gick jag upp och lämnade dem kvar i sängen.

En stund senare kom jag tillbaka och då möttes jag av denna underbart söta syn. Nu blir det bildbomb!En groggy lillebror och en ompysslande storebror. Kan det bli sötare???

Tösen hon höll sig på avstånd och bara tittade på killarnas tokerier.


Men hon var nöjd  med livet hon med!

I övrigt var dottern ute hos mig och vi tog lite fika, dvs en våffla var. Jag köpte lönsirap när vi var i USA och den står där i skåpet. Men ack vad god den är till våffla och pannkaka!
I tisdags var jag hos en ny veterinär med Nalleman. Vi måste få någon bukt med hans pälsplockande. Om det är foderallergi vore det ju bra att få veta vad det är han är allergisk mot.

I Värnamo finns Veterinärhuset. Där finna en veterinär som heter Elsie Lindstedt. Hon är mild sagt utbildad i hudproblem hos hund och katt.

Hon tyckte inte att Nalleman var en typiskt foderallergisk katt. Han hade inte de tydliga tecknen i huden. Däremot kan han ha en parasit i huden. En parasit som man kan vara bärare av men inte lida av. Så vi fick ett medel som heter Stronghold och som ska droppas i nacken på djuret. En pipett åt gången och man ger tre gånger med 3-4 veckors mellanrum. Inte så jobbigt alltså. MEN om Nalleman blir synbart bättre snabbt, då ska både Tösen och Valentin behandlas för de kan som sagt vara bärare utan symptom.

Detta är det Nalleman nu fått.Jag tycker han har blivit bättre, men vi får se efter dammsugningen i morgon, om det kommer nya tovor. De är inte svåra att se. Denna hög lyckades han dra av på nån minut förra helgen. Jag ställde ett värmeljus brevid som storleksreferensSkulle nu hemmet bli tovfritt är det bara till att ge Tösen o Valentin också. Tänk om det hela kunde vara löst sen!

Ikväll ska vi grilla lite olika korvar och äta rostade grönsaker till. Ska bli gott.

Nu ser vi fram emot skärtorsdagen. Då kommer våra goda vänner från Falkenberg. Vi ska gå ut på disco tillsammans! Jo det är sant, disco! Vi har en radiokanal här i Växjö som heter HITFM Gold, som spelar låtar från 60-70-80 o lite från 90-talet. De annordnar på skärtorsdagen ett disco för oss över 35, på ett av Växjös populäraste discon. Så den aftonen heter stället Golden Grace. Det ska bli så roligt. Vi åker alltid till Falkenberg och har roligt och trevligt men vi har svårt att kontra med något lika bra. Vi har nått som heter Karl-Oskar dagarna i augusti men de har blivit sämre  med åren och dessutom är vi inte i Sverige i år när de dagarna är. Dottern är lite sur att hon inte får gå på Golden Grace. Det är ju den radiokanalen som spelas här hemma hela tiden (förutom grekiska e-radion) och hon har i princip vuxit upp med den. Men nått kul ska vi gamlingar ha!

Nä nu ska jag gå o fixa grönsakerna till kvällen.

Ha det så bra!


10 april Motorhelg o sol

Jo idag är det formel 1 och det följer vi näst intill slaviskt.


Idag fick jag se direktsändningen ensam för kära maken skulle spela golf. Men under eftermiddagen kom ett sammandrag och det såg vi ihop (repris för mig alltså)

I övrig har det inte hänt så mycket. På tisdag är jag ledig förmiddagen för jag ska köra till Värnamo med Nalleman. Där finns en veterinär som är hudspecialist så kanske vi kan få kontroll på Nallemans pälsplockande.

Sedan har jag varit o shopat lite mer blommor hem. Nu ska jag prova på orkide. De brukar dö bara jag tittar på dem men skam den som ger sig. Här är exemplaret som det ser ut idag. Jag lovar att visa kort när förfallet börjar....hihi. Brevid står sticklingar av ampelllilja som ska få komma i jord snart.


I övrigt ser mina fönsterbädor ut som om det bor en människa här med gröna fingrar. Ja om man då bortser från det lilla livet längst till vänster. Den ampelliljan tillhör katterna och de knaprar på den ganska ofta.


En ny liten pelargon inhandlade jag också. Gillar dessa färgklickar.


Medan jag gick omkring med kameran och fotade till höger o vänster låg Tösen o spanade på mig. Denna lilla goa kisse är mattes kisse. På helgmorgarna ligger jag kvar lite längre i sängen och bara gosar med katterna. Först o främst är det Tösen som tar för sig av mattes gos. Tyvärr är hon på sin vakt så att inte husse kommer på henne så vi får aldrig ett kort på henne med mig. Men hon är en riktig spinnmaskin.

- Färdig snart matte?

Sen tog hon plats i solen i köket och pratade med fåglarna på utsidan

Mysigt!!!

Sen har vi då The-pain-in-the-ass-katten på helgerna, Valentin. Fast jag säger det med kärlek i rösten och värme i hjärtat.

Närhelst på dagen och hur många gånger som helst så kommer han springande och säger "meeep" med svansen rakt upp. Då ska han upp i famnen och så ska vi gå in i sängen och lägga oss o gosa. Han somnar på min arm och där blir jag liggande en 15-30 minuter. Den tiden måste jag verkligen ta mig på helgen, under veckorna händer inte samma sak. Jag tror till 100% att han vet när det är helg.

Sen måste jag ju visa en detaljbild av Valentin. Han har nämnligen ETT svart morrhår men det är svårt att få på bild. Idag ville han kela med kameran så det var inte lätt att få nån träff på morrhåret men visst syns det?

Det är ljust längst ut och svart från nosen till hälften ungefär. Förutom det svarta morrhåret har han en svart prick på insidan överläppen och små små svarta prickar på nosen. Ni må tro att jag kollar pricken på insidan läppen. Ifall den skulle få för sig att växa (vilket vi absolut inte vill).

Nä nu ska jag ta och göra ingenting resten av kvällen. Har lagat röd chilikyckling idag så vi har 9 måltider i frysen. Enkelt att göra och gott att äta.

Ha det så bra!

Tjipp

5 april Premiär för regnstället (läs "regnskrället")

Jo, jag o beiga faran;

har nu tagit oss med gemensamma krafter till och från jobbet sen i går. Ja jag vet att det inte är så många gånger men vi kämpar oss fram, tappra som vi är.

För vad kan man kalla oss mer än tappra när regnet skvalar ner, maken erbjuder sig hämta mig och beiga faran, min kollega erbjuder sig att köra mig hem och dottern erbjuder sig att hämta mig. Jag SKA cykla hem, jag har ju ett regnställ gubevars!

Iklädd denna mundering av anno 1900-kallt tar jag mig hem, på beiga faran. Kan väl bjuda på att det inte gick fullt så fort hem, men skyller på regnstället. Den blev ett bra vindfång för motvinden jag hade hem.

Ett antal drunkningstillbud inträffade också där på cykeln. Ja när vattnet rinner ner från luvan, fångas nån nanosekund av vinden för att sedan landa precis i insuget till mina flämtande lungor. Glupp, så sitter vattnet i halsen.

När jag kom hem var jag ju tvungen att förevigas i denna mundering. Den är lappad på insidan med grön silvertejp för vissa sömmar har tidigare läckt.


Men jag var torr inunder i alla fall!

Fast en keps ska jag komplettera med. Drunkningstillbuden minskar nog då

Å så infravärme till glasögonen........

Bestämde i dag att jag cyklar inte TILL jobbet med regnställ men jag kan gärna cykla hem. Måste ju se respektabel ut på jobbet och det var det minsta jag gjorde när jag tog av mig denna gummiutstyrsel, regnskrället.

Tjipp!

3 april Lurade på solen, hrmmffff

Jo visst hade vi blivit lovade sol i helgen och jag hade sett fram emot att göra en cykelutflykt. Vill ju prova mina vingar vad det gäller cykling ute när jag hela vintern cyklat inne.

Började med att ta mig hem i från jobbet i fredags. Hann cykla ca 3 minuter sen hoppade växlarna ur. Maken fick hämta upp mig och cykeln så körde vi till dem vi köp cykeln av för flera år sedan. Det var bara en liten justering och nästa gång det händer vet vi hur vi ska justera själva. Bådas våra cyklar hade varit på översyn och service hos en lokal repartör och han hade visst missat lite.....

Så skulle ju lördagen bjuda på fint väder och tanken var att packa cykelkorgen med fika och kamera och ta sig runt de två sjöarna vi har i stan. Pyttsan, dimma och äckelväder. Det blev en tur till Plantagen med dottern och städning av hemmet i stället.

Söndag var vikt åt att bada katter och stryka tvätt. Det skulle ju vara sämre väder. Nåja, solen var borta men det var i alla fall ingen dimma. Jag började med att bada alla tre katterna. Det tar ca 1½ timme och sen är de tjuriga en halv dag, ungefär tills de är torra.


- Nalleman, nu närmar hon sig med kameran, TITTA INTE I DEN GÖR NÅTT ANNAT!


- Jag bryr mig inte om matte jag tvättar tassen.


- Å jag löser korsord.

Sura kissar. Tösen låg i gamla klöströdet o tjurade för sig själv. I det rummet låter jag ett element så på full speta när de har badat så där är varmt o gott. Tror hon uppskattade detI veckan var jag och handlade lite nya växter. Det är någon som äter upp mina ampelliljor (undrar vem.... :) ) och sen har några shefflera gått en tidig död tillmötes.

Pelargoner blev det nu för jag vill ha lite färg i fönstret och jag tror inte katterna rör dem, de luktar ju inte så gott.

Mina blommor:


Å så en katt ibland hermelinerna som man säger, en annan sorts blommaIdag söndag tog jag mig per cykel till Växjösjön och där mötte jag dottern och sedan gick vi runt sjön. Lite småkyligt var det, vinden är envis. Sen cyklade jag hem igen.

Vi åt lunch och sedan åkte jag för att köpa en ny sadel till cykel. Den som satt där var rena tortyrredskapet. Jag ville ha en bred, fjädrande sadel, inte en stel liten betongsits.Snälla goa maken hjälpte mig för jag är definitivt inte världsbäst på sånt. Men jag assisterade i alla fall (o tog kort)Vi var ivrigt påhejade av Nalleman som satt i det mindre rena köksfönstret och tittade ut på oss.Cykeln med nya fina sadeln. Sadeln kostade 79 kr och så köpte jag ett gel-överdrag till den och det kostade också 79 kr. Nu blir det cykla av vill jag lova!

Avslutar med ett kort på en förvånad Nalleman, så gott som torr


Nu får jag sluta blogga för maken och svågern ser på hockey genom datorn i vardagsrummet och jag stör när jag är ute på nätet samtidigt.

Ha det så bra!

RSS 2.0