21 nov Sängar och garderober jösses!

Nu har vi beställt sängar och bestämt oss för att möblera om i sovrummet. Så jag får helt enkelt försöka reda ordning i mina bananlådor för garderoben lär inte vara på plats förrän efter nyår...... Men den som väntar på nått gott. Eftersom vi nu har bytt vägg för garderoben så kan vi ha en fulldjupsgarderob, tidigare var den bara tänkt att bli35 cm djup.

Det vart ingen ny vattensäng denna gången. Nä, den föll helt enkel på att den vart för stor i yttermåtten och för liten i innermåtten. Så i stället slog vi till på var sin:

image97

Vi handlar dem av våra goda vänner.  www.flotana.se/

Tack vare att vi nu tog dessa sängar så kan vi köpa den sänggavel som vi varit så sålda på så länge!

image98

Denna sänggavel är det. Den har fack på kortsidorna och är bara så snygg. Vi fick köpa butiksexemplaret till ett reducerat pris. De skulle byta interiör i butiken och erbjöd oss gaveln. Tackar o bockar!

När väl sängar o gavel och garderob är på plats så ska vi börja göra om sonens rum. Han är 15 år och har en tapetbård med hästen Mulle på....Han har inte klagat innan och när han var liten tyckte han jättemycket om den, men nu...........nä, ena väggen ska vara svart och de andra vita har han bestämt. En ny möbel till datorn och en ny möbel (eller bara hyllor) till böckerna. Nytt golv ska han få också för hans är inte roligt.

Efter sonens rum blir det kontoret som får sig en duvning. Det är verkligen i behov av en upprustning och det ska det få också. Riktigt vad vi ska göra vet vi inte än men det ger sig nog under resans gång.

Ha det bra till sen!

16 nov Soffan är på plats

Åh, vad det blev bra! Stor är den men vi behöver mycket plats vid tv.n. Nackstöden är flyttbara och därför köpte vi bara två men skulle vi behöva så kan vi ju köpa till.

image95

image96

Så nu är vi näst intill färdiga i vardagsrummet. Det saknas fortfarande lite taklister, men förhoppningsvis har listerna kommit hem till byggvaruhuset nu, de var restnoterade förra veckan.

Annars till helgen så ska vi försöka reda ordning i sovrummet. JAG SAKNAR MIN GARDEROB!!!!!!! K-Rauta står på dagordningen i morgon och Elfas garderobssystem ska inhandlas!

Förhoppningsvis får jag mina kläder i ordning o på plats under helgen, det vore skönt, om inte annat billigare. Nu blir det nyinköp i stället för att gräva sig i genom alla bananlådor. Jaja, den som lever får se. Jag hoppas verkligen vi kommer någonstans med garderoben.

Sen när garderoben är klar kan vi kanske ta hem vår nya säng som jag beställde av goda vänner redan i våras.
Sanna! Jag ringer/mailar/hör av mig snart!

/Mia

15 nov Soffan kommer idag!!! Jippi!

Idag är den stora dagen. Soffan ska levereras! Gårdagskvällen gick åt till att städa upp efter vårt "hantverkande". Så här tomt är det fast det ska ju fyllas upp av en soffa!

image93
Arbetsledaren kollar att alla dammtussar är borta och jag fick godkänt!

När jag ska duscha om morgonen så har duschen varit okuperad den senaste tiden. Julle älskar att lägga sig i duschen innan jag ska in. Sedan sitter han precis utanför duschdraperiet och bara väntar på att det ska rinna ut vatten under draperiet. När vattnet sedan kommer anfaller han av hjärtans lust. vi har en liten plasttröskel som hindrar vattnet från att rinna all världens väg. Han lägger sig över den så när han har lekt färdigt är han genomblöt om tassarna och blöt om bröstet. Nu när det är kallt ute så får han helt enkelt torka innan han går ut.

image94
Här ligger han o vaktar, den lilla gosingen!

Jag uppdaterar när soffan är på plats och blivit fotograferad!

12 nov Vad har hänt Julle?

Jodå, Julle har fått komma hem från sjukan.

Hämtade hem honom i torsdags kl 13.30. Veterinären hade ringt mig strax före 11 den dagen och sagt att jag skulle hämta honom. De kunde inte avgöra om har var skygg eller slö med det beteendet han hade på sjukhuset. Lilla gubben, vettsförskrämd var han. I samma stund som skötaren lyfte honom från golvet i hans lilla rum, så kissade han ner sig. Lilla rädda gosiga Julle!

Väl landat i mattes knä så spann han sig igenom samtalet med veterinären. Han fick åka hem på observation istället för att vara på sjukhuset. Men skulle han inte vara sitt vanliga gamla jag på fredagen så skulle han in akut för då skulle de öppna honom. Inget allvarligt ingrepp i sig, de ska bara se och känna på tarmen i så fall.

Men torsdag eftermiddag/kväll var lite kort tid att avgöra om han var "tillbaka". Svansen stod förvisso rakt upp och han spann så fort vi pratade med honom, men ögonen var kolsvarta och på sin vakt.

Men tillslut kom den, den efterlängtade bajskorven!!! Jag ska inte plåga någon med några äckliga detaljer, men veterinären blev väldigt nöjd när jag beskrev den dagen därpå.

Helgen har varit som vanligt. Vi ha lagt golv i hallen och han har varit arbetsledare! Nu är ju marken hårt på utsidan, gudbevars, så nådigeherrn går på lådan hemma hela tiden vilket då innebär att vi kan se vad han presterar i den hela tiden. Hurra för tjäle!!

Soffan har vi förresten sålt nu, så vår tv-möbel är en rottingsoffa och en fåtölj. Rottingsoffan är väl inte den snällaste möbeln mot rumpan om jag så säger. Vi slåss om fåtöljen. Hoppas vår nya soffa kommer snart!

Det var allt för denna gång, lovar att återkomma med lite färska bilder på kisse och soffa (när den nu kommer på plats)

7 nov Tomt o tyst

Lilla kissen har fått tillbringa natten på djursjukhuset.....snyft!

Det var så tomt o tyst i dag på morgonen,  ingen liten pälsboll som snodde runt benen och talade om hur natten varit. Inte heller var det någon som låg brevid en i sängen och snarkade.

Han fick åka till doktorn för han har varit så skygg o rädd av sig, gömt sig för oss och inte ens kommit fram när det vankats matlagning. Dragit sig undan helt enkelt. Härom veckan åt han upp en lång bit snöre och vi misstänker att det kanske är det som spökar.

I går vart vi in till veterinären och han blev röntgad. Det stod mycket mat i tarmarna och var gas i magen, men något snöre kunde de inte se då. Så han fick kontrastvätska och skulle stanna över natten så att kontrasten kom ner till tarmarna innan man rötgade igen.

När jag ringde och kollade läget nu vid 11 idag så sa sköterskan att kontrasten hade börjat komma ut men att de skulle vätska upp honom och så skulle han få äta dietmat. Han var väldigt rädd där på djursjukhuset....stackars liten gos. Dessutom kanske han får stanna en natt till!!!

JAG LÄNGTAR EFTER NOSPUSSAR!!!!

5 nov Vi är nästan klara!!! Hurra!!!

Jaha, nu har vi ätit vid vårt vardagsrumsbord för första gången på väldigt väldigt länge! Jag och maken slet som små illrar hela helgen för att få huset respektabelt för svärfar o hans fru när de skulle komma på husesyn. De har ju inte sett köket färdigt än.

Nåväl, så här blev det:

Bordsdelen i vardagsrummet.
image89

Soff-och tv-avdelningen.
image90

Den gröna soffan ska bytas ut mot en ljus hörnsoffa i skinn

http://www.qualityhome.se/images/Photogalleries/Fotogalleri%20vara%20produkter/whitesofa.bmp

Någon som är spekulant på den gamla???
Vi byter bara för att färgen ska bli lite ljusare inne. Om allt går som vi planerat så kommer vi att lägga tak över vår altan och då kommer ljuset att försvinna lite grann inne.

Sist visar jag då fondväggen med min syhörna.
image91

Slänger väl in ett foto på matplatsen i köksdelen också
image92

RSS 2.0