31 maj Nu åker vi snart!

Klockan är 01.40 och jag har precis gjort mig i ordning och satt på kaffe. Snart ska jag sätta mig och äta "frukost". Sedan ska jag göra våra mackor som vi har med oss till Sturup.

Tänk, snart är vi här:

i vår underbara poolbar och smaskar på en kall god öl och något gott att äta.

Sen kanske vi doppar hos här:


Eller här:


Jaja, vilket som kommer att bli härligt!

Veckan där kommer att rusa i väg och huxflux är vi hemma igen.

Igår var jag uppe snortidigt och började bada katter, sedan städa, packa och sedan la jag mig ute i solen och bara kände efter hur det skulle bli. HÄRLIGT! Det var ju nästan Grekland-varmt i går, det var bara havet som saknades. Inte riktigt samma sak att springa genom duschen.....

Nä, nu ska jag fixa mackor o dricka lite kaffe, sen bär det iväg.

Ha det så gott!


29 maj Nu drar det ihop sig på allvar

Ja, nu är det dags för sista arbetsdagen på ett litet tag. Söndag tidig tidig morgon kör maken o jag till Sturup för att unna oss en vecka i underbara Lothiarika på Rhodos. Vi längtar till Jannis, James och gänget. Så det kan bli tunt med bilder en vecka framöver, men lite text kan det bli, om jag kommer åt datorn där i baren....hehehehe

Annars får ni en skopa foton o text när vi kommer hem.

Nu till dagens nyhet.

Tösen blev av med bodyn i går!!!! Vi fick en katt!!! Härligt att kunna klappa lilla sötisen utan att det är en massa tyg i vägen. Grabbsen tyckte att hon blev väldigt intressant, men nu kan hon komma undan deras uppvaktning, för de kan inte längre hålla fast henne i tyget! HA där fick ni grabbar!

Lite bilder förståss:


Mys i soffan i går kväll.

Nalleman han hade fattat posto på matbordet, något var väldigt intressant på utsidan!


Å busiga Valentin han var pytts försvunnen. Jag hittade honom efter en liten stund, då låg han o knaprade på min stackars blomma i sonens rum. Fast jag sagt till Valentin att nu finns det minsann gräs på utsidan att äta på, låt mina blommor få återhämta sig!



Så kom morgonen och det regnade inte. Det betydde att kissarna kunde gå ut!!

Men jag kom på dem minsann.....


- Kolla Valentin, morsan kom på oss!

- Vi låtsas inte om henne så går hon nog......

Nalleman, han satt vid matbordet och såg oskyldig ut och slickade sig om munnen. Man kan ju bara fråga sig vad det var för smaskens han hade fått tag på....

- Jag har inte ätit nått, bara flirtar med dig matte!

Så var morgonens tvättmaskin klar och jag ska hänga den innan jag åker till jobbet.

Ha det så bra!

26 maj Va e de för da idag, e de en vanlig da?

Nä de e ingen vanlig da för de e dotterns födelsedag, hurra hurra hurra!!!!!!!

Så det blev till att kliva upp i ottesvängen för att sjunga och ge presenter.

Sedan hade hon och jag en rendevous på stan för att äta lunch.

Just precis nu har vi ätit hemmagjorda hamburgare som faktiskt blev jättegoda och dotterns goda vän står och lägger ihop sin present till dottern, en tårta. Mumselimums ska det bli!

Så här såg det ut före maten...



Å så här när vi åt........



Nu vankas det som sagt tårta och kaffe, sedan har jag en överraskning till att bjuda dottern på. Hihihi men den kan jag ju inte skriva om här ännu, så det kommer senare.

Måste väl bidra med en liten kattbild.......


Nalleman goes green! Han har hittat en håla i gräset, som vi med vilje låter vara högt, det drar åt sig mer flygfän då.


MYSIGT!!!!


Han överlåter i bland sin plats till Tösen och jag kan säga att hon försvinner helt, den lilla sötingen!


Å så hade vi ju småfolk på besök, till Nallemans glädje! Alla leksaker åkte ut ur sitt gömställe och Nalleman lekte tacksamt med alla.

Nä, nu hägrar tårtan!

Ha det!

24 maj Garanterat inga katt-bilder

Nä, idag blir det inga kattbilder. Jag har bara varit ute i parken och fotat med lite roliga inställningar och mitt nya stativ.

Här kommer lite smakprov. Betänk att jag är nybörjare så du som är proffs på det här, var snäll med kritiken :)


Vår fina fontän i Växjö-sjön. Ett kort taget med autofuktion.


Underbara rhododendron blommade i parken. Det var lite vind så det var svårt att få bra bilder på dem, på nära håll alltså.


Domkyrkan sett från sidan. Ganska fint tycker jag.


Nu följer tre bilder där jag laborerat med slutar-tiden. För att få till det där typiska "vattenfallet".
Första bilden är tagen med automatinställning, inget "fancy". Det blir en tanig liten fontän-stråle.


Så provade jag med slutartid 1 sek. Ser ni bilden??? Den blev väldigt ljus och absolut inte bra. Överexponerad helt enkelt och man ser ju knappt fontänen.


Så provade jag att sätta ner tiden lite, till 0,2 sekunder och då blev det så här. Jag hade bara med mig enbens-stativet så riktigt stadigt blev det inte men hyfsat, eller hur? Här är det inte längre en fjuttig fontän utan mer kraftfull, som man upplever den i verkligheten.


Tja, då hade jag testat detta med slutar-tid. Ifall man träffar på ett vattenfall i Amerikat. Men egentligen var ljusförhållandena kassa i går. Solen envetnades med att komma fram hela tiden och det har jag lärt mig, inte är så bra för fotot. Ska man ta "vattenfallsbilder" ska men göra det efter skymning eller före soluppgång eller ha ett filet på objektivet som mörkar ner (kostar typ 5000 spänn så det är billigare att vara uppe tidigt eller sent)

Jag höll mig följatligen i skuggan och tog lite blomfoten. Vinden spökade men det blev rätt bra foton.


Tullisar! Där fanns massor med tulpaner, överrallt!


Sticksiga tullisar!


De ser ut att göra ont att ta på men så häftiga!


Ett hav av blommor!


Det var så fint där!


I bakgrunden skymtar de blåa ställningarna till släng-gungar som ungar i Växjö älskat i alla tider. Det blev ett ramaskri när kommunen ville ta bort den, så den rustades upp i stället. Till glädje för alla små Växjöbor!


På väg hem hittade jag denna häftiga gång som de gjort i parken. Härlig vårgrönska!


Här är paviljongen i parken. Där är det allsång varje (eller varannan jag vet inte) måndag under sommaren. Det brukar dra massor med folk och kända artister. Roligt med ett återkommande evenmang i city tycker jag. Själv har jag aldrig varit där, det är liksom inte min grej.


Så gick vi tillbaka till bilen och passerade då allén där vid sjön. Här brukade Växjös boule-spelare hålla till förr, men får något år sedan anlade kommunen riktiga boule-banor i parken bortanför denna fina allé. Till höger skymtar lasarettet.


Väl hemma anordnade jag fotostudio. Ja, så gott det gick. Enligt BOKEN så ska man inte ha direkt solljus utan gärna ett norrfönster, och jag har ju något liknande hemma. Slängde på ett lakan som inte var struket för jag gillade strukturen, tog mina för dagen nyköpta rosor, sprayade dem med vatten för att få liv i bilden, å så började jag plåta. Hyfsat resultat....



Så där jag, nu är jag klar med att plåga er med bilder på allt och inget.

På kattfronten: Tösen fick sista medicinen i går och på tisdag ska vi ta stygnen och de ska kolla svampen så den är borta. Sedan vankas det katt-bad för hela familjen katt på lördag (eftersom vi ska gå upp snortidigt på lördag så passar det bra). Tösen har blivit mer och mer tillgiven. Hon lägger inte längre benen på ryggen och springer undan när man kommer. Hon går bra ihop med grabbarna, Valentin brukar tvätta henne och då spinner de båda *sött*.

På kvällarna vill hon gärna ligga nära oss i soffan och det brukar spinna bra högt när vi klappar henne. Nu längtar vi verkligen över att få klappa hela hela kissen och inte klappa på tyg.........Onsdag kanske, men definitivt torsdag.....

Nalleman har kommit in i någon andra kattunge-fas. Han är helspattig och busar runt på egen hand med allt. Tänk er 7.5 kg katt som dundrar runt i huset som en liten kattunge....

Håhåjaja.... Nu ska dagen ägnas åt städ, tvätt och stryk. Sedan kanske jag hinner hjälpa maken med att olja altanplanken och sedan ska dottern köras till flyget. Hon ska till Norrtälje och kommer hem igen i morgon, så det blir ingen lång bortavistelse.

Nä nu får jag sätta igång. Ha det!

22 maj Jobbardag igen, men bara en!

Kändes konstigt att vara ledig så där en torsdag och sedan gå till jobbet i dag...... Hela torsdagen kändes som lördag. Men nu har man ju lördagen igen så det är ju skönt.

Sonen blev hämtad av dottern i Anderstorp igår. Som modern sagt till sonen; det går dåligt med tåg o bussar på en röd torsdag. Nu ska han väl köras tillbaka på lördag för han har en kompis som fyller år och han vill vara där då. Vi ska gå på stan tidigt lördag förmiddag och köpa honom en ny mobil, nya jeans och en present till kompisen. Mysigt med en dag på stan med sonen!

Igår städade jag som  sagt och när jag var klar med det kokade jag mig en koppen kaffe, värmde ett par bullar och slog mig ner på altanen för att sedan studera fotografering och lära mig mer om min kamera. ISO, bländarinställing, brännvid tja you name it! Jag ska idag ta med rubbet till jobbet för det lär bli lugnt där så jag kan repetera det jag läste i går. Behöver göra lite anteckningar för mig själv så jag lätt hittar det jag letar efter när jag behöver det. Tills jag lärt mig det och det sitter.

Lite alster från altanen som jag är nöjd med (hyfsat i alla fall)


Bok, bulle, kaffe! Boken kan jag förresten rekommendera till dig som vill lära dig fota. Lättläst, rolig, informativ och fullspäckad med tips.


Ett foto jag blev ganska nöjd med. Men jag kom på att jag nog måste anteckna vad jag har för inställningar på kameran när jag tar foton i exprimentellt syfte. Jag har ingen aning om vad jag hade för inställning här men det var nått med bländaren tror jag......


Å så förståss lilla Tösen. Hon satt där på trappan och nosade på matte och spanade på fåglar. Grabbsen sov på insidan.

Tja det var väl allt för idag.

I kväll efter jobbet ska jag leta upp ett vattenfall och testa kamerainställningar. Just det, det lilla problemet var ju just vattenfallet. Var hittar man det i Växjö???? Det får nog bli fontänen i Växjö-sjön som får stå för fallet. Huvudsaken är att jag ska få till de där släpiga dimmiga bilderna som man ser i tidningar utav just vattenfall. Eller fotona av en stor väg där rödljusen på bilarna är som streck. Just den effekten är jag ute efter att åstakomma. Lovar att visa resultaten här.

Ha de'!

21 maj Nä jag har inte somnat

Men nära på när det gäller blogg-fronten.

Dagarna går sin gilla gång och jag har jobbat o jobbat. Nu är det en liten helgdag och jag hinner med att blogga lite. Kameran har inte varit framme så mycket men lite nya bilder kan jag bjuda på, mest på familjen katt då.

När det gäller Tösen så går det sakta framåt. Såret läker på fint och hon tar sin medicin som hon tycker är mums. Men hon har fortfarande body på sig för att inte komma åt såret. Bodyn gör att grabbarna få så bra tag på henne när de s a s busar. Så vi försäker stävja detta just nu. Rang ska de naturligtvis sätta men det är faktiskt Tösen som ska stå över dem alla, men hon är inte så tillfreds med bodyn så hon ger väl inte igen på det sätt hon borde. Men av dygnets 24 timmar så går det friktionsfritt i 23 så vi ska inte klaga. Jag ser till att både Nalleman och Valentin förstår att här är det inte ni som gör som ni vill med Tösen utan det är faktiskt jag som är bas just nu! Det hjälper, när man får tag på dem med fingrarna i sylburken men man kan ju aldrig tillrättavisa i efterhand.

Äter gör alla tre i samförstånd i alla fall, kolla här
Detta kort tog jag i går morse när det fick torrisar för första gången på en hel vecka! Poppis mat det där!

Sen har Valentin börjat äta på mina stackars blommor igen. Jag som låter gräset växa sig högt i kattgården för att de ska få äta av sig där ute..... Hrmmmm men jag fångade boven på bild i alla fall.







Sedan har det varit mycket sova också för familjen katt. Vissa väljer sina ställen, som t ex den överfulla köksbänken......


Måste ha varit jätteskönt där för där sov han några timmar på kvällen, goa Nalleman.

Valentin han sover i klösträdet eller här, i sovrummet;



och Tösen föredrar olika ställen i soffan. Får hon chansen snor hon Nallemans korg, bustösen!



Ja ja, det finns plats för alla. Nu letar jag efter en liknande korg som Tösen ligger i. Den är billig o köpt på ÖB. Men det bästa med den är att den har ett överdrag i tyg. Alla tre kissarna gillar nämnligen att slita loss "ull" från ulliga korgar, som t ex klösträdet. Men jag hittar nog någon korg snart och då köper jag upp mig på några så jag har på lager. De går ju faktiskt sönder också. Spricker i sömmarna å så.

I dag, torsdag, ska jag se till att få städat hemma. Tvättar "solstolshanddukar" för de har legat på altanen länge och två av dem ska ju packas ner nästa vecka :). Sonen kommer hem i dag men jag vet än inte när så det blir till att kolla mobilen hela dagen.

Nä, nu ska jag fortsätta det underbara jobbet med att städa! Ha en bra dag!

17 maj Norges Nationaldag och jag har en ny kamera!

Grattis alla norrmän både till segern i Eurovisionsfestivalen och till er nationaldag!

Nu tror jag inte det är många norrmän som läser min blogg, men man vet aldrig.

Lördagen var ren vilodag för mig. Några maskiner tvätt förvisso, men annars gjorde jag inte mycket. Pälsvård på herrar katt blev det och det var behövligt.

Sedan fick vi besök av uppfödaren till katterna som saknar lilla Tösen en del. Tror jag det, hon har ju bott kvar i ett och ett halvt år.

När det gäller Tösen så går det faktiskt framåt med såret för en gång skull. Det ser jättefint ut och mycket beror nog på både penecillinet och det antiinflammatoriska.

Nu till lite roliga saker. Fram tills idag har jag fotat med denna goa lilla kamera:



Det är en jättebra kamera och dessutom kan den ta videofilm. Idiotsäker för den som inte vill fibbla med inställningar. Men den dagen jag köpte den då hade jag länge drömt om en riktig systemkamera. Nackdelen var då att man missade video-grejen. Nu har vi inte filmat så världsligt mycket och till USA-resan ska vi få låna svärfars fina lilla videokamera.

Nu till dagens inköp. Vi åkte till MediaMarkt för att köpa ett minneskort till min mobil. Har beslutat att lägga ner ljudböckerna på mobilen och låta mp3 bara innehålla musik. Eftersom jag blandar alla låtar på mp3n så blir det som så att den kommer att stoppa in ett bok-kapitel emellanåt. Hur kul är det; först BonJovi sen Ami Winehouse och sedan "Skiva tre av De Dödas Bok". Nä, då är det bättre att ha boken på mobilen. Men minneskortet var för litet och det var ju enkelt att byta.

Sagt o gjort. Vi stövlar in på MediaMark och för att komma till mobilsektionen så passerar man fotosektionen. Där står den, min dröm, Canon EOS 5D, och dessutom till superpris! 11 999 för själva kamerahuset är ju svinbilligt! Jaja sen kommer det objektiv på det men vaddå? Så vi stövlar ut från MediaMarkt med en ny kamera, två objektiv, två minneskort (ja ett till mobilen och ett till kameran) och ett par hörlurar till mobilen.

Åh vad jag är glad! Detta var vad det blev i dag:



För er som är lite fotonördar så kan jag säga att det är dessa objektiv som jag köpt med i dag:
Det som sitter på kameran: EF 50 mm f/1.8 II Och det större: Tamron SP AF70-200 mm F/2.8 DI LD (IF) Macro.
Det objektiv som kommer till är Tamron 28-75 mm /2,8.

Jag är ju själv ingen nörd så jag får lära mig. Instruktionsboken lär bli tummad på i sommar, var så säker.

Jag började lite försiktigt att fota hemmavid.


Gillar när jag kan få skärpa så där mitt i bilden och annat suddigt


Det räckte inte att fota bara på gatan, så dottern och jag tog bilen en sväng. Här är en grön sommarhage.....


....å så all skärpa på mig!


Vi åkte ut i något som heter Bohultet och fotade den spröda grönskan


Man bara väntar sig Robin Hood eller Ronja Rövardotter komma ridande. Men de kom inte....


Kul det är med fokus i förgrunden och suddig bakgrund!


En sån mysig stamm!


Undrar vem som bott i denna stubbe.....


Jag kravlade omkring på knä får att få de där små maskrosorna att bli som jag ville, de var väldigt sammarbetsvilliga. :)


Även deras äldre kompisar var snälla och ställde upp på en bild för mig där jag låg på knä.


Vi körde förbi hästarna i hagen........


....när vi kom hem stod denna "häst" på vår gata. Så fin så fin!


Sist, nästan minst, ett foto på lilla Tösen som slumrar så gott i soffan. Idag i sin randiga body.

Ja som ni märker så gillar jag verkligen kameran. Det ska bli så roligt att åka i väg och kunna ta så bra bilder på sin livs resa. Man kan ju inte skylla på nått heller. Blir det en suddig bild eller en felaktig inställning så är det bara jag som skyllas.

Men jag har mycket att lära, inte minst alla funktioner på kameran, ujujuj.

Den gamla kameran får vara "akutkamera" typ kom-fort-ta-ett-kort-på-katterna". Då hinner man inte med att byta objektiv och greja, utan det gäller att fånga situationen snabbt! Sen får den följa med till Rhodos (jösses vi åker ju snart!), dit släpar jag inte den andra (tror jag, idag.....)

Nä nu får det räcka för idag. Ha det så bra!

15 maj Syskonkärlek!!

Måste bara få visa er hur det var i kväll.

Tösen la sig i Nallemans korg för att vila lite. Efter en stund kom stora stora Nalleman och la sig frivilligt brevid lilla lilla Tösen. Syster och bror i samma korg! Underbart att se och inte ett enda morr från någon av dem.


- Välkommen brorsan


- Tack syster, du luktar gott hörrö


- Det gör du med, här är gott o varmt


- Vi trivs rätt bra här vi två!


- Matte, det är en tjej i min korg! Men det är ok vet du!

Allt för i kväll. Ha en skön helg!

14 maj Nu är hon hämtad från veterinären (uppdat)

Jag sitter här på jobbet med buren vid fötterna. Jag har hängt min kofta över den så det ska bli mörk och mysigt. Hon behöver ta det lite lugnt och då är det bäst att vänta med pojkarnas framfart så mycket det går.

Bodyn har jag inte tagit på henne men hon slickar sig inte i buren. Den får åka på när vi kommer hem.

Alla stygn är utbytta och bukväggen har läkt så det är ett ytligt sår trots allt och det är skönt.

Uppdaterar detta inlägg lite senare i kväll.

Tösen var så duktig på jobbet. Morrade bara lite men vilade mest i buren. Väl hemma fick hon på sig sin body igen. Usch ja, hur länge ska hon behöva ha den tro?

Bilder från kvällen

- Alltså, den måste gå att bita av på nått sätt, jag provar här.....


- Eller här.....


-Näää det funkar inte, får väl kanske be om hjälp.....


-Hörrö du tjejen, ska du ha hjälp? Fast jag tror du får fixa det själv, matte bara skäller på mig om jag hoppar på dig.

Så gick det ett slag och lugnet infann sig för ett litet tag.


Nalleman spanar efter kaninungen som skuttar runt på gräsmattan, Valentin gör sig till för Tösen som verkar måttligt intresserad.

Men Valentin har varit så på Tösen hela kvällen så i natt tar dottern Tösen med sig in i sonens sovrum och sover där med mat och låda i närheten. Så får Tösen det lugnt i natt och kanske ska vi fortsätta så varje natt för det är ju då som det är mest race här i huset. (Tror jag, jag brukar ju sova om nätterna, men vad annat kan förklara tre trötta katter på morgonen??)

Mer kommer senare!

Nattinatti

14 maj Ett morgoninlägg

Gör ett inlägg så här innan vi ska till veterinären.

Ja du läste rätt, veterinären, IGEN!!!!!

Igår kväll när vi gjorde kvällstvätten på Tösens mage så ser vi att två stygn har lossnat och man ser rätt in i magen. Hålet är ca 2 cm stort.
Vi kastar oss på telefonen, klockan är 20 i 9 och jourveterinären stänger 9. En förskräckt veterinär ringer tillbaka; "Hänger tarmarna ut?! frågar hon förfärat i telefonen. Nä det gör dom ju inte men vi kan inte avgöra om det är bukhinna eller tarmar vi ser där i hålet.

Så det blir till att åka till veterinären på sena kvällskvisten. Röntgen för att se om det är hål rakt in och sedan petade hon rätt rejält i det där hålet. Tösen blundade och njöt när petning pågick, det kliar nog därinne.

I allafall, summan av kardemumman är att, vi ska tillbaka nu på morgonen och lämna Tösen så att de får sy ihop henne igen.

Men hon fick ialla fall en ny body på sig men den där kompressen fast sydd. Lite mannekäng-kort tog jag nu på morgonen. Håll till godo!







Hon får i alla fall en fin krage i sin body, lilla gumman! Vi köpte ett trepack med bodys så  nu har vi att byta med till damen.

Nä nu får vi bege oss. Ha det så bra så länge. Uppdatering kommer, jag lovar!

13 maj Tösa-biten mår inte bra.....

Nåja, så farligt är det inte, men man kan undra om hon någonsin kommer att slippa sin äckliga body!

Var hos veterinären med henne idag. Det hela slutade med: stygnen är kvar, Tösen får penicillin i 10 dagar, anti-inflammatoriskt i 10 dagar, tvätt av såret med Klorhexidin två gånger om dagen, sorbact-kompress ska läggas på två gånger om dagen (för att dra åt sig bakterierna) håhåjaja. Nu ska vi åka o shoppa några fler bodys så hon har några att byta med.

Återkommer med lite mer när vi har shopat färdigt och gumman kan manekänga i sina nya "kläder"

Tjing!

12 maj Fortsättning....

Ja, jag lovade ju bilder och nu har kameran gått varm.

Lilla Tösen låg under matsalsbordet och jag ropade på henne där jag satt i soffan och tyckte hon kunde komma och lägga sig hos oss. Men nä, det tyckte inte hon, inte just då i alla fall. Fem minuter senare passade bättre.

Hon kröp ihop mellan förkyld matte och migränsjuk lillmatte och bara tokspann!

BILDER!!!!


- Jag är inte sur, det är bara matte som inte kan knäppa kort när jag blundar utan när jag kisar!


-Åhhhh klia mera, jag hjälper till så gärna så med baktassen!


- Matte sa att hon frös och lyfte upp mig i sitt knä. Okey, här kan jag väl ligga en stund, tror jag. Matte gillar i alla fall att jag vibrerar när jag spinner! Tokiga matte!


Sen kröp lilla damen i hop och somnade där mellan oss. Goaste lilla Tös!

Sedan har jag snott en bild från uppfödarens hemsida, mammans.se. Hoppas att du inte misstycker söta A?!
Men jag är så kär i denna bild.

Alltså, den lilla parveln på bottenvåningen, det är vår Nalleman och jag tror att damen till höger på övervåningen är Tösen. Men Nalleman, en sån liten nalle. En av de bilder som fick mig att bli kär i honom! Kortet är taget 18 december och kullen är född 27 oktober så de är väl cirka 8 veckor. Finns bara ett ord....nä tre blir det......SÖTA SOM SOCKER!!

På torsdag ska vi ta Tösens stygn och sedan ska hon väl bli av med den förhatliga bodyn, hönapönan!

Cyber-kram till er alla!

12 maj Jo jag, familjen o katterna är vid liv!

Men inspirationen har uteblivit. Jag har inga nya foton att bjuda på och knappt något att rapportera heller.

Det sker små framsteg hela tiden och för varje dag som går blir Tösen mer van vid oss.

Hon äter tillsammans med killarna, hon jagar flygfän i utegården med Valentin och hon busar lite grann med dem inne. Nalleman tycker fortfarande att hennes varande är fullständigt onödigt och begriper inte vad hon gör hemma hos oss. Men samtidigt tycker han nog om henne. Han kan slicka henne ibland och låter henne ligga på hans platser. Han morrar ALDRIG åt henne. Men han är ju så snäll den katten att han är snudd på dum *puss goskissen*.

Jag lovar att jag ska bli flitigare med kameran. Just nu sitter jag på jobbet och inväntar den STORA FÖRKYLNINGEN. Halsen är tjock, näsan är täppt och olustkänslan finns där hela tiden. Men den har, i skrivande stund; 18 dagar, 15 timmar, 41 minuter och 18 nä 17 nä 16 sekunder på sig att bryta ut och vara över. Sedan far vi till underbara Rhodos!

Det ska bli så skänt, men hur ska jag klara mig utan mina älskade goa katter? Får väl se till att hitta mig en liten kisse i hopen av vildkatter som finns i kvartet där vi bor.

Hej så länge! Nu ska jag jobba vidare.

7 maj Morgonlycka!

Måste bara visa, absolut första måltiden när alla tre äter samtidigt!



Nu ska jag ta min bubblande ballongmage o gå o jobba, härligt att komma i gång igen!!

6 maj Ett kvällsinlägg

Måste bara lägga ett kort inlägg.

Dottern kom hem från Göteborg idag. Söta goa dottern o hennes kompis hade varit på Hard Rock Café förståss när de nu var i Götet. De hade köpt en present till mig.....

Just det, en pin!!!! Tack tack snälla söta ni!



En BonJovi-pin!!! Så fin!

Killarna var lite söta i dag på bänken och jag passade på att fota dem. Många kort blev det:


- Valentin, du är lite smutsig bakom öronen, jag måste tvätta dig där!


- Men blääää vad det smakade illa!!!!


- En liten kram kan du få också! KRAM!


Pälsvård hade vi också idag. En röd hög och en vit hög och "vapnen" som jag använde; en fin kam och en mirakelkam samt silikonbalsam-spray. Skönt tyckte killarna!


Förutom den fina pin-en så fick jag dessa söta stämplar av dottern. Dem ska jag använda, var så säker!

I övrigt fick jag en Lisebergs-klubba och två små ballongvispar samt tre olika sorters lös-te. Två Rooibos-teer och ett fläder-te. Mumsigt!

Nu ska jag gå o natta mig!
Nattinatti!

6 maj Sjuk....usch

Ja jag säger då det. Nära- döden-upplevelse, det är vad det är, maginfluensan. Jag som klara mig från vinterkräket och knaprat vitpepparkorn sedan oktober (slutade nu i slutet på april). Skulle kanske inte slutat äta dem? Nåväl, nu är det över tack o lov, är ordentligt mörbultad i kroppen så det får bli en Ipren för att kunna röra mig. Är hemma från jobbet idag med för jag måste komma igång med maten ordentligt och så vill jag ju absolut inte vara smittbärande. Men idag är jag inte lika spak som jag var igår så idag ska jag pyssla lite. Pälsvård står närmast på dagordningen.

När jag var riktigt dålig, måndag kväll/natten till tisdag, då hade jag tre pälsklädda sköterskor. Oj vad de var måna om att jag skulle ha det bra. Hade de fått så hade de gärna följt med mig in på toa också och hållit mig i handen! Men där gick gränsen, det räckte att jag satt på samma toa som de har sina lådor. Så nu har jag gått o varit lite nervös för om ifall att jag smittat någon eller några av katterna, men de verkar klara sig. Jag var absolut fanatiskt noga med att tvätta händerna och sprita dem efter varje toa-besök så där eliminerade jag nog risken för spridning en del.

Men jag ska naturligtvis bjuda på lite bilder från dagarna som gått. Måndagen blev det inte mycket fotat men några kort i går kväll när jag mådde något sådär.


Söndag eftermiddag:

Valentin gör sig till för Tösen.
- Är jag inte söt så säg?


- Matte, säg till honom, jag är inte ett dugg imponerad av honom. Han är mest jobbig, som grabbar är.


Nalleman han höll sig på avstånd, som vanligt, från Tösen. Men de fräser inte åt varandra i alla fall så de har väl accepterat varandra antar jag.


- Men matte, jag tycker ju bara om vissa tjejer, du och lillmatte, sen får det vara bra!


Maken hämtade Tösen och la henne i knät och där trivdes hon alldeles utmärkt. Det kanske blir en knäkatt av denna dam? Vem vet?


- Åh vad här är härligt!!


Tisdag eftermiddag/kväll


Gymnastik på hög nivå. Jajamen, är man vig så är man. Lilla Tösen!


Stilstudie!


- Hörru Tösen vad pysslar du med? (hon gled ner mellan kuddarna och soffryggen, såg kul ut)
- Bry dig inte om det, hjälp mig i stället, här tvätta av min tass, där kliar så dant!


- HALLÅ, HJÄLP! Vill du inte hjälpa en dam i nöd? Elaking
- Tja, vad får jag för det? Jag har det rätt bra här i hörnan.


- Du kan ligga där borta o skämmas!


- Eller hur matte?
Jo jag kunde ju bara hålla med damen.

Ja man har aldrig tråkigt när man har med katter att göra.

Nu ska jag gå o ordna lite lunch till mig o maken.

Ha det så bra!

3 maj Huset tomt....

Idag är det söndag och alla ungdomar har flytt hemmet. Sonen med flickvän samt dottern åkte vid halv 8 idag på morgonen. Dottern skulle till Göteborg (Liseberg o shopping) och tog då med sig sonen eftersom att köra i över Värnamo/Anderstorp inte är någon omväg till Göteborg. Tråkigare väg, ja, men inte längre.

I övrigt har vi haft en lite orolig och lite stökig helg.

Tordags var ju Tösen inne på sjukan o öppnades igen. Pigg var hon när hon kom hem och hela kvällen. Fredag, då vart hon dålig igen. Såret vätskade, blod och sårvätska, och Tösen var inte pigg. Apatisk är väl rätta namnet egentigen. Vi ringde Växjös djursjukhus innan jourtiden gick ut och fick rådet att tvätta runt såret och smörja på med någon fet salva. Jaha, det gjorde vi. Så tog vi på henne bodyn för att vi tyckte att tratten irriterade såret. Med bodyn på låg hon bara helt still men det hade hon ju gjort med tratten med. Vi hade henne i sängen och hon låg på min mage. Där blev hon i alla fall varm o go. När kvällen hade gått så var hon lika hängig. Vi ringde åter till djur-jouren men fick då ringa Helsingborg. De ville gärna ta emot henne, men vi drog oss lite. 3 timmar i bilen kan ju göra mer ont än nytta för Tösen. Vi ringde då till Läckeby som ligger närmare men tar 200 kr för samtalet. De ville också ta emot henne men skulle då behålla henne och det skulle kosta 3000 där o då. Då drog vi oss för det också och kom överens med sköterskan i Läckeby att vi skulle avvakta lite. Sköterskan skulle ringa tillbaka efter någon timme. Under den tiden serverade vi Tösen kattunge-mat på min mage. Vi började att ge henne med tesked och hon åt gärna. När hon hade fått upp aptiten så åt hon en halv liten burk kattungemat. BRA! nu blev hon ju lite piggare. Vi tog även febern på henne, men feber hade hon inte. Läckeby ringde och vi rapporterade. Sköterskan tyckte också att vi kunde avvakta att åka. Även hon sa att vi skulle tvätta såret och lägga på salva. Men hon förklarade också varför; jo sårvätska är lite frätande och kan göra ont om det ligger på huden länge. Salvan motverkar ju detta.

Så bodyn fick sitta på, med Idominsalva runt såret och natten tillbringade tre katter i vår säng. Tösen mellan mina ben, Valentin på min högra arm och Nalleman ömsom på min mage eller vid husses fötter. HÄRLIGT!!!!!!!

Lördag morgon var Tösen pigg. Vi beslöt att sätta på tratten igen så hon rörde sig lite. Sagt o gjort, på med tratten. Så märker vi att det droppar om henne när hon går över golvet. Ringer åter till Växjö djurklinik som förklarar det hela med att det är överflödig sårvätska som rinner ut. Blir det inte mer blod så kan vi avvakta. Tösen tar sig och sin tratt och kryper in i kösträdet. Tokiga kisse, där som är så trångt med leksaker!


Ser ju inte så bekvämt ut med tratt, eller hur?!

Nåja hon var i gott znark-sällskap; en katt ovanför



å en katt i fåtöjen framför..



Jaja det var väl dags för siesta antar jag.

Men när sovstunden var över lyfte vi ut Tösen för att ta hand om hennes sår. Sedan la hon sig under soffbordet och började "tvätta" sig. Dvs hon rör huvudet som om hon slickar sig men slickar insidan av tratten. Detta resulterar i att hon drar tratten mot såret och styngen av ståltråd, hela tiden. Det är ju inte bra, det får ju inte läka.

Vi la pannorna i ljupa veck och funderade på nått hon kunde ha. Bodyn som hon haft under natten var lite blodig och dessutom hade hon ålat ur den vid 5 på morgonen. Något som satt åt lite bättre skulle vara bra. Vi provade strumpor av olika slag, ett sån där tubförband man får hos doktorn när man t ex har ont i knät och till sist fick det bli en gammal uttänjd tunnstrumpa. Kruxet var bara att stygnen ju skulle gå igenom, så vi tog en kompress och en elastisk binda och la över såret.

Visst blev hon tjusig!


Å så kan man tävtta sig!!!!


Men hon kom ju inte åt såret för kompressen var i vägen.

Så kom hon, gående med slagsida, till oss i soffan.



En stund var denna "body" bra, men efter ett tag började kompressen glida och stygnen fastnade i strumpan. Det gjorde ont förståss, så vi klippte av henne denna strumpa och hon fick sin gamla, blodiga, body på sig. Denna gång var jag noga med att knutarna skulle sitta och inte åka upp.

Så den bodyn har hon haft sedan i går och nu ser såret fint ut. Det vätskar inte längre (om det nu är bra, det kanske finns nått som vill ut i alla fall?) och hon är uppe och "går" lite mer. Hon har till och med varit ute en liten liten stund i kattgården på morgonen.

Visst är hon tjusig!


- Hej matte, nu har jag ätit men vatten är jag inte så sugen på. Men kattunge-maten är smaskens!


- Snälla husse, säg till matte att sluta fota när jag ser ut så här!


- Fast jag kan ju visa mig i helfigur ändå så kanske hon slutar fota sen.


Vi såg till att Tösen fick äta medan huliganerna sov sin skönhetssömn, båda i dotterns säng som hon lånat ut till sonen.

Tösen, hon har lagt beslag på Julles korg, den är mysig tycker hon.

-Är du nu här med kameran!!!!


-Gääääsp vad tröttsam matte är med kameran undrar om.........


-.....jag ska lägga mig under sängen istället?? Dit kommer hon inte med kameran i alla fall!


Så som ni ser, sakta går det framåt. Sonen var ju som sagt hemma i helgen och han är ju den som kan göra vad som helst med Nalleman utan att han protesterar. Så, på detta sätt poserar de för mamma när hon ska kort på dem, tokstollarna!



Nalleman är något större än helsyrran Tösen, men så är det också storleks-skillnad på honor o hanar hos maine coonen.

Men nu är alla mänskliga barn borta och kvar är de fyrfota barnen. Onsdag kommer dottern hem igen. Så nu blir det första gången sedan Tösen kom, som katterna får vara ensamma hela dagen. Men det ska säkert gå bra. Nu har hon ju kommit överens med bodyn, även om hon går med lätt vingliga steg, och kan ge grabbarna vad de tål om de blir för närgångna. Heja Tösen!! Men mest är pojkarna snälla, de tvättar henne där hon inte har kommit åt med tratten på och närmar sig stilla o lugnt. Duktiga killar!

Men nu ska jag ta ledigt från datorn och göra nått onyttigt, som titta på tv kanske.

Ha en fortsatt bra dag!

1 maj Sköööna maj välkommen!

Visst är det härligt med de första varma vårdagarna. Man får nästan sommarkänsla. Sommarlådan med kläder åker fram och man gräver fram de där shortsen som inte sett dagsljus på ett halvår.

Kvällen innan valborgsmässoafton tyckte jag att Tösen verkade lite slö. Vi tittade på hennes sår och det hade blivit svullet och varmt, det såg ut som om du hade lagt in en 3 cm lång bit isterband innanför såret. Hon kom inte upp till oss den kvällen utan låg i dotterns säng och såg söt ut


Valentin tyckte att hon behövde sällskap där i sjuksängen.


- Husse jag vill vila, jag mår inte bra.


- Gonatt!

Vi lät henne ligga där och bestämmde oss för att kontakta veterinären i morgon bitti.


Herrarna nöjde sig med att kolla in kvällsaktiviteten i trädgården.

Så kom då morgonen och det var ingen Tös som ville komma upp och äta ens en gång. Däremot var hon uppe och drack men det var efter jag hade åkt hemifrån.

Ringde veterinären och hon fick komma in vid 10.30. När hon kom till veterinären hade hon 40.8 i feber (mycket för en katt som normalt ska ligga på 38). Hon hade mycket riktigt en inflammation i såret. De gav henne antibiotika och vätska och sedan öppnade de henne, tömde ut eländet och sydde igen. Nu är det tratt i 10 dagar till :(

Men det var en definitivt piggare kisse som kom hem. Hon till och med strök sig mot mig när hon kom fram och spanade. DET är ju ett framsteg. Antagligen kände hon sig hemma nu när hon hade varit på utflykt och så hade hon inte ont längre. Nu ska vi ge henne antibiotika och smärtstillande idag och i morgon också sen ska tabletterna vara slut.

Igår var vi även på K-Rauta för att köpa myggnät till köksfönstret. Det som sitter där i dag har ett ramverk som ramlar ihop och passformen är "nada".

Men vi kom inte från K-Rauta med bara nät och lister. Nä vi köpte lite nya utemöbler också. Kolla här!


Badtunna????


Nej, utemöbel! Häftig va!!? Och riktigt skön att sitta i, vi invigde den valborgsmässoafton.

Sen blev det en liten möbel till framsidan. Vi vågar nog inte sätt den nya runda möbeln där för den får nog fötter. Folk kan ju inte låta andras saker vara. Men egentligen skulle vi vilja......
Så det fick ju bli nått annat fram. Nått som inte är så dyrt. Får det stå kvar ett tag så kan vi kanske flytta runt "badbaljan". För bär de inte iväg med de stolar som står där nu, så tar de nog inte "badbajan" heller.


Fint va!


Som sagt, "badbaljan" skulle passa men törs vi???

Nu ska vi ägna oss åt lite pyssel på hemmafronten idag. Sonen har med sig en flick-vän (eller flickvän?) så det är så trevligt att få lite folk i huset.

Nä nu ska jag gå och ta mig en kopp morgonkaffe och sätta mig i "badbaljan" och njuta!

Ha en härlig helg!

RSS 2.0