24 mars Så var denna helgen gången!

 
Men vi har hunnit mycket denna helg.
 
Igår gick en del av dagen åt till att ordna det för de små liven vi nu fått i familjen. Ni kanske tycker jag är småtokig som bryr mig, det är ju bara fiskar. Men det är första gången vi har akvarium och är verkligen inga specialister. Men vi suger i oss goda råd från dem som kan. När blackmollyn såg ut som en pingisboll med fenor, trodde vi bara att hon var tjock av maten. Tills den dag jag i ögonvrån såg de små svarta prickarna som var hennes ungar. Nu lyckades jag rädda två men jag vet att där fanns tre. De var ganska stora när jag fick syn på dem så  de var i alla fall ett par dygn. Nu, med facit i hand, fick hon säkert ett stort antal yngel, gissningsvis 20. Att bara två klarade sig var väl ren o skär tur. Men de åkte ju snabbt ner i ett yngelkar och där har de levt fram till i går. Sista veckorna fick de sällskap av en platy-hona som också såg ut som en pingisboll med fenor.
 
Inget hände, men ett yngelkar till hamnade i akvariet. För helt plötsligt hade vi två simmande pingisbollar! Sen var det bara att vänta vänta o vänta. Inget hände. Så googlade Pontus och såg att honor kan bli stressade i yngelkar. Så vad gjorde vi då? Jo i fredags kläddes det ena karet in i silvertejp (som jag skrev i förra inlägget) och på lördag morgon fanns där yngel! De rasslade fram i rasande fart. Jag åkte i väg och fick tag på det plastakvarie jag letat efter. En liten värmare blev det också. Så var det dags att flytta över alla små små yngel, de två större svarta och honorna till yngelakvariet. Jag tappade räkningen när jag var på 25 yngel......
Små är de (eller var de för de växer faktiskt så man ser det!)
Här är 10 av dem. Har ringat in dem för att du lättare ska se dem.
 
Här är de båda akvarierna.
 
Inte bara akvarium fixades utan jag lämnade även in min nya kamera eftersom batteriet inte ville laddas. Den fick stanna kvar och nu har jag en Nikon systemkamera (till låns). Har aldrig haft Nikon och måste nog erkänna att det inte är så stor skillnad mellan Canon och Nikon. Alla kort i detta inlägg är tagna med Nikon så om de är lite konstiga får ni ha överseende med det.
 
Resten av lördagen ägnades åt storstädning. Ni vet alla de där ställena man inte tar varje gång man städar. Inne i vitrinskåp, ovanför frys o kyl, inne i skåp tja alla tråkiga ytor. Fast det är klart, städandet går mycket enklare med lite sånt här.
 
Bossen själv han kollar att jag jobbar som jag ska!
Ja var ska sleven vara om inte i grytan!
 
Idag söndag har vi fortfarande en pingisboll med fenor, men hon ligger ju lite efter den första platyn. Dessutom börjar blackmollyn få lite mage igen. De kan ju få ca fem gånger med fem veckors mellanrum så med tre födande honor så gjorde jag nog rätt som köpte ett akvarium till dem.
 
Idag har städandet fortsatt. Men det tänker jag inte orda om. Däremot ska jag bjuda på lite underbara bilder på kisarna!
 
- Det är mumsigt med gräddfil!
 
- Du jag ska säga dig att det är jätte gott!
- Nä fy det tycker inte jag.
 
Här sovs det gott i dockvagnen, han lyfte inte ett ögonbryn ens när blixten sköts av.
 
Men snart hittade jag honom annanstans!
 
- Men matte, du sa ju att det var kallt i akvariet så jag värmer det bara!
 
Jag städade ovanpå kyl o frys. Då hittade jag aktivetetsbrädan till katterna. Jag fyllde den och la ner den på golvet. Men det är bara Valentin som vet hur man gör.
- Vaddå, jag är oskyldig!
 
- Men Valentin, du har själv rört till det och ätit upp allt!
 
- Vad ni tjafsar! Jag sitter här och då får man smakbitar av husse i stället!
 
- Blir det bra så här matte? Jag måste säga att du gjort fint på kylen!
 
Jo visst blev det bra!
 
Nu är det bara dammsugning kvar innan påsken och den tar vi på torsdag innan våra vänner kommer. Med en katt som plockar sig så är det onödigt att dammsuga i förväg.
 
Tja det var allt för idag. Naturligtvis såg vi det mycket märkliga formel 1 loppet i dag också. Undrar vad det får för konsekvenser fram över....

Kommentarer
Postat av: Inkan o Ligan

Duktiga ni varit allihopa. Tur du har katterna till hjälp dock. :-)

2013-04-29 @ 12:48:46
URL: http://inkanochligan.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0