2015-01-17 Nej bloggen har inte upphört

Men man kan nästan tro det. Det var skamligt länge sedan, jag vet. Men inspirationen har inte infunnit sig och inte tiden heller. Hösten har gått i rasande fart. Vi har haft en kollega på jobbet som gått igenom en fruktansvärd tid och vi har ställt upp så mycket vi kunnat för att täcka hennes jobb.
 
Men nu kanske jag kan få ner nått här. Lite har ju hänt i alla fall. Nu ska vi se, jag får väl börja från början.
 
Vi åkte till Köpenhamn den första advent med goda vänner. Bodde en natt på kända Nebo och en natt på Astoria vid stationen. Nebo var som alltid bra men Astoria var mycket sämre. Inte frukosten dock.
 
Lite bilder......
Det var ju som sagt första advent och marknaderna var lite här och där i Köpenhamn. Vi hamnade på en nära Nyhavn. Där hade de en underbar cider som man drack varm!
 
Vi köpte förstås en flaska med oss hem!
 
 
Å så fick jag min efterlängtade åsna. När vi var på Gran Canaria 2012 så stod det försäljare överallt med dessa djur som dansade. Men åsnan var sötast. Då var de jättedyra så vi köpte ingen, dessutom svårt att få med hem på planet. Men nu, 100 dkr och bil hem, då var det inget hinder!

Vi var naturligtvis även på Tivoli. Vi åt där och sen körde vi en femkamp! Det var kul.
 
Så var det hemfart och veckorna gick sin gilla gång. Helen hörde av sig ifrån Rhodos och talade om att mina fyra små kattungar nu är stora tonåringar och vill sitta i knät o spinna hela tiden! Jag känner mig högst delaktig i denna socialisering. Vid denna tidpunkt när hon delgav mig detta, då började längtan till Rhodos slå till. Jag slötittade på resor men ack vad dyrt. Sen tittade jag på reguljärflyg men det var dåligt med tider. Så jag la det hela på is lite.
 
Istället tog jag sikte på julfirande. Vi bestämde att Sofi och Mathias skulle komma julafton. Så roligt! Mathias älskar sill så jag får äntligen frossa i sillinlägging. Fredag den 19 december skulle vara min sista arbetsdag för året så den helgen skulle ägnas åt inläggning och bak. Helgen innan åkte vi och handlade allt.
 
Men morgonen den 18 december kl 05.15 studsade min man ur sängen och sa, vi bokar oss en resa över jul!
Jo man tackar, men nu skulle vi ju fira jul för en gång skull. Huset var pyntat och granen väntade på att få komma upp. Sillen låg i kylen och skinkan på 5 kg likaså. Men det blev i alla fall en resa. Vi fick helt enkelt flytta fram julafton.
 
Julafton firade vi söndag den 21 december. Sillen fick jag slänga ihop den 19:de och skinkan gick ner i frysen. Jag köpte en färdigkokt i stället, tur jag hade läst recensioner och sett att Willys skinka var bäst. Sen köpte jag kallskuret över disk på vårt ICA. Ni vet, rullad och sånt som man inte brukar ha i kylen förutom vid jul.
 
Det blev jul i alla fall. Mathias fick med sig sillen hem, det kallskurna hamnade i frysen, skinkan på altanen så Pontus kunde äta av den när vi var borta. Sen åkte vi till Teneriffa, på en ospecad restresa, den 23 december.
 
Vi började resedagen som vanligt (vi flög i från Växjö så bilen fick stå på flygplatsen. Janne har kontakter så det löste sig smidigt). En öl och en jäger.
Sen kom vi fram till Teneriffa. Vi fick på flygplatsen reda på att vi skulle bo på Panorama. Tja det sa oss ju inget, vi bara åkte med. Men vi kom fram till ett ganska fint hotell. När vi checkade in fick vi reda på att frukost ingick (bonus nummer 1) och att vi på juldagen skulle bli bjudna på middag på hotellet (bonus nummer 2).
 
Vi fick vårt rum, bottenplan med utsikt mot polen. Tur det. De som fick rum på andra sidan vår korridor, de fick titta in i en mur! Nåväl, vi packade upp och sen gick vi för att äta lite. Vi var ju lite sugna. Kameran skulle med och jag skulle kolla så vi hade batteri så det räckte. Då upptäcker jag att kameran är meningslös att släpa på. Den har inget minneskort! Det var kvar hemma i datorn! Jaja, det går ju bra att ta kort med mobilen. Så alla foton är tagna med mobilen och oredigerade, bara så att ni vet.
 
Vi hittade en liten restaurang där man kunde äta tre tapas för 9 €, det var billigt så vi slog till. Vi var så hungriga att vi inte ens hann ta kort innan vi åt utan det fick bli tomma tallrikar. Det var räkor i vitlök (gambas) och en typ av gryta och sen friterad kyckling. Mums!
Tillbaka till hotellet så la vi oss vid poolen, den lilla stund solen fortfarande var uppe.
 
Vi gick mycket. Det tog oss 45minuter att gå till den stora gatan Las Americas i Playa Las Americas. Men vi gick. Det var fina promenadstråk uppbyggda. Det första vi såg var denna anläggning. Jösses vad fin! Undrar om den tillhör ett hotell eller om vem som kan gå dit. Jo då vem som kan gå dit men man får betala. Vi såg väl aldrig direkt att där var massor med folk så det kanske var dyrt att ligga där. Vi frågade aldrig.
 
Vi gick bort till den avlånga byggnaden i bilden. Den som man kan skönja i diset.
 
En kvällsbild av promenadstråket
 
Det byggdes sandslott överallt, de som byggde dem som bredvid på nätterna för att ingen skulle förstöra deras skapelse.
 
 
Detta var nog det roligaste. Det var fullt med smurfar och disneyfigurer. Ett litet vattenfall som drev ett kvarnhjul
 
Vattenfallet är i det som ser ut som en båge med en istapp i. Det blir så när man inte kan fota med kamera....
Julmiddagen intogs här! Hard Rock så klart!

Juldagen kom och middag skulle intas på hotellet. Det hela började med en drink till alla, den var god ska tilläggas.

Vårt bord var fint dukat.
 
Sen var det matorgie! Jag började inte fota förrän en bit in. Massor av mat och jag smakade  nog nästan allt.
 
Godast av allt var den köttbit som ligger längst till vänster. Det var en typ av sushi-kött, rått alltså. Men det föll isär när gaffeln träffade det. Mumselimums!

Till efterrätt fick det räcka med dessa jordgubbar.

Jag fick i alla fall ett kort på julkrubban

Frukostbuffén var enorm, varje dag. Det fanns sånna här. Det är typ våffelsmet som spritsas ut i fritösen. Mums med honung
 
Den 26 december tog vi en tur upp till vulkanen Teide. Vägen var väldigt krokig!

Här syns att vi är ovan molen.

Så kom vi då fram till Teide. Vi skulle upp i linbanan. Denna väg alltså! Hujeda mig!

Men upp kom vi och utsikten var magnifik. Gör sig ju inte på bild, defintivt inte med mobilkamera.

Mer vyer

Teide him self! Man får inte gå ända upp. Det krävs tillstånd och det ska sökas minst 6 månader innan och man måste ha fysik för det. Luften är tunn här uppe över 3000 meter..

Teide från håll. Det är några hundra år sedan den hade utbrott

Men detta syskon hade det i börja på 1900-talet. Det är det där svarta ni ser på sidan av berget. Det är lava.

Vi körde genom lava. Det blir konstig färg för rutorna var tonade.

En av kvällarna var vi och åt här. Harleys.

Man kunde sitta ute i bilar och äta

Men vi åt inne. Janne tog en korv i bröd med bönor...den var cirka 40 cm lång!

Jag tog en krispig kycklingburgare. Den var toppengod!

Ett exempel på en lunch. Det är korv, ost, kex och fikon (det är de små bollar som ser mjöliga ut). Ser ni häcken? Vi har den kruka och då heter den Paraplyaralia. En grön växt som är ganska tacksam. Men här blommade den. Blommorna luktade skit på ren svenska. På kvällen och på morgonen kunde man inte varken vädra eller sitta på altanen.

Ytterligare en bild från en kvällspromenad

Efter en middag tog vi en irish coffe fast jag tog en caribbean coffe. TiaMaria och kaffe.

Vi fick en liten kattkompis. Vi knöt kontakt ena kvällen och den andra kom hon o mötte oss.

En sista kvällsbild på hotellet

Flygmaten på väg hem. Gott faktiskt.
 
 
Så kom vi då hem. Katterna sa "jaha, hemma nu" å så var det bra med det.
 
Men på kattfronten går det bättre och bättre. Jag hittade två pojkar och en Cleo i hop i sängen. Sen kom Tösen och hälsade på

Lille Valentin, goaste putten.

Senast igår tog jag detta kort. Detta tillhör verkligen inte vanligheterna!!

Det var allt för denna gång. Vår se hur lång tid det tar till nästa... :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0