22 april. Överskottsenergi

Jo, det är en av fördelarna med att gå på pulver, man får överskottsenergi! Igår var jag ute och cyklade, idag var det städning som gällde.

Sen kom den lille illvillige Sixten. Han börjar bli riktigt besvärlig nu. Kastrering väntar nästa vecka, sen tar det väl nån liten tid sen ska han väl tagga ner lite.Bilderna talar väl för sig själva. Han är söt men attans så besvärlig.

Valentin vägrar att gå in även om regnet strilar ner. Sixten är ju inne.....


Tösen ugglar i det ena klösträdet


Nalleman han satt också länge länge på utsidan, men tillslut kom han in, blöt efter regnet.

Han morrar o fräser mot Sixten men är ändå den som mest närgången på ett ganska snällt sätt.


Medans Sixten har sprungit omkring och mina katter hållit sig på sina kanter, har jag pysslat o donat.

Här är en möbel efter pappa som jag tänkte ha som projekt i sommar. Pappa hade det som avlastningsbord så det har blivit lite vattenskadat. Jag tänkte slipa trät lite lätt och sedan betsa om det i ungefär samma färg. Det är kakelyta på bordet så det har klarat spill.


Här syns skadorna mer


Närjag ändå höll på att fundera på ommålning, kom jag ihåg mammas fina pepparkvar. Vår har nämnligen sagt upp bekanskapen med oss och jag visste att jag hade en Peugot-kvarn i förrådet. Den skulle jag ta fram och samtidigt hittade jag mammas.


Maler gör den superbt men den är kladdig av år av feta fingrar och färgen lossnar när jag tvättar den. Lite sandpapper och ny färg, snipp snapp så blir den som ny!

Så var det då detta med överskottsenergi. Jag städar lådor o skåp. Här är resultatet och vad Nalleman tycker det ser du också!- Fullt godkänt matte, men var är alla våra godisar?????!!!!!!!!!!!!!!

Även skåpet ovanpå kryddlådan fick sig en omgång. Så här blev det när det var klart.


Även här kollade Nalleman att allt var ok- Matte, jag ser att du gjort rent köksfläkten också! Toppen!

Tja när detta var gjort var det dags att bänka sig inför Formel 1

Tösen låg där holken och kikade


Bara så att jag inte skulle glömma henne, stack hon ut tassen och visade att hon var där.Just nu mullrar åskan på utsidan, tyckte väl att det var lite kvavt innan. Sixten har åkt in i sin transportbur och står just nu på toaletten. Var tvungen att gömma honom så Valentin kunde komma in och jag kunde stänga fönstret till kattgården. Det regnar rejält o stackarn är dyblöt. Sixten kan behöva lugna ner sig lite också.

Från det ena till det andra. I fredags när jag kom hem låg ett efterlängtat paket från Hedbergs Guld och väntatde på mig. Jag hade beställt dessa:

Bilden är lånad från Hedbergs hemsida.

Fina blingbling i guld.

Men vad fick jag.................. Små små fjuttar


Ja du fattar hur små de är! Åker ju rakt igenom mina hålDefinitivt inte vad jag hade beställt. Rätt artnr stod på följesedeln och rätt artnr stod på den lilla påsen örhängena låg i, men det var fel örhängen där i.

Tio i sex ringer jag Hedbergs. Inga problem. Jag ska skicka tillbaka dessa små pluttar och få mina som jag beställt i stället. Toppen service och trevlig människa jag fick prata med!

Nä nu ska jag gå o släppa ut Sixten.

Ha det!

17 april Ytterligare en helg i slapphetens tecken

Visst är det väl skönt att göra ingenting i bland! Tiden går så sakta och man känner ingen stress.

Tyvärr innehåller sådana helger inte så mycket att fota eller tala om. Så detta inlägg blir väldigt kort och kommer bara att visa hur gott en viss herr Nalleman kan ha det i sin hängmatta!

Varåsgoda
10 april. Blåkulla fram o tillbaka

Så har påsken dragit förbi plus några fler veckor.

Vi har varit i Lund och sett på Köp mjölk - skriv bok. Ett stycke mycket bra underhållning/kåseri framfört och påhittat av killarna som ligger bakom HippHipp och Svinarps Starke man.

Vi var där med arbetskollegor till min Janne och det var trevliga prickar. Vi gick och åt tapas efter showen och det var underbart gott.

Helgen efter åkte vi till våra kära vänner i Falkenberg. Det var dags för det årliga besöket på Falkenbergs Revyn. Många goda skratt bjöd den kvällen på!

Sen blev det Ullared på hemvägen. 45 minuter tog det innan vi var tillbaka till bilen. Det vill säga, det var inget folk alls, i alla fall inga köer.

Nu när påsk har fladdrat förbi så har vi haft besök. Ett kort men roligt sådant. Våra Falkenbergs-vänner kom hit på skärtorsdagen och sedan gick vi alla på DISCO! Jo visst, några skärtorsdagar på raken har ett uteställe här i staden anordnat disco för oss över 35. Vi har varit där två år på raken och haft vansinnigt roligt varje gång. Men de blir inte rika på vårt besök. Vi tar en drink och sedan är det vatten kvällen igenom!

Men ändå var det svårt att ta sig ur sängen på långfredagen. Vi är ju inga ungdomar längre och även om vi inte hade baksmälla pga alkohol, så kändes våra kroppar som om vi utsatt dem för cementblandaren. Tunga och blåslagna. :) Men vill man ha kul i vår ålder så är det kanske hård träning innan som gäller.

Nåväl, våra vänner åkte hem och vi var alena över påsken. Barnen var förståss här och även lille Sixten. Han fick stanna över natten för första gången men dottern var med honom så det gick bra. Mina ligister tycker fortfarande att han är det vidrigaste som går på fyra tassar!

Påsken har i övrigt bara inneburit slappande. Nalleman har hittat en favoritplats i den öppna transportburen som står i fåtöjen


Tösen älskar sin matte mer o mer efter Sixtens besök.

Så så fort jag sätter mig eller lägger mig kommer hon pipande. Denna ställning blev det i soffan en av eftermiddagarna.Total avslappning.

Nu är påsken över och jag har börjat en pulver-kur igen. Har även dammat av cykeln nu och idag, i skitvädret, cyklade jag till jobbet. Men hem fick jag skjuss. Janne hade hämtat sin cykel på jobbet och hängt den på bilen och även min fick plats där. Det var skönt faktiskt. Regn o motvind.....skönt att slippa.

Väl hemma ringde telefonen. Det var Kalmar Djursjukhus. Den 27 april ska Nalleman dit och scanna hjärtat. Så det blir en ledig dag i djursjukvårdens tecken. Vi har gjort det förr så det kommer nog att gå galant.

Nä nu ska jag gå o vispa till lite dryck och sedan blir det sängen med Tösen, 112 på tv:n för att sedan gå över till Nallemans favoritprogram, Cesar Millan.

Tjohopp!

RSS 2.0