28 april Ett litet inlägg om ingenting

Helgen har kommit o gått. Mycket har det varit att stå i. Dotter Sofi skulle flyga till Kreta, med allt vad det innbär i förberedelser, sonen Pontus skulle komma hem med sin nya flickvän, två katter skulle till veterinären och jag skulle vara gräsänka hela helgen.

Sofi kom i väg med tåget från Alvesta som hon skulle å pappa överraskade på perrongen så jag blev inte gräsänka fullt ut!

Pontus flickvän var en urtrevlig tjej, jag tycker vi fann varandra på studs, vad hon tycker vet jag inte.

Katterna gick igenom scanningen mer eller mindre smärtfritt. Fröken Tösen HATAR åka bil. Så resan till Kalmar innefattande en tokskrikande katt som kissade och bajsade i sin bur och mådde allt annat än bra. Själva undersökningen var hon sövd över och jag lät dem inte väcka henne utan hon sov hela vägen hem. Nalleman var vaken under undersökningen. VANSINNIG är ett milt uttryck. Hela Kalmar Djursjukhus hörde honom och vi var tre man som höll honom. Nästa gång blir även han sövd vill jag lova.

I veckan som gick fick Sofi gå igenom vårt stora skoskåp för där fanns sko-lik som aldrig kommer att användas mer. Hon la alla kasserade skor i en låda och sen var det bra med det. Trodde hon ja! Kolla här:

Ser du honom?


Tösen gjorde det i alla fall!


Kom upp nu Nalleman


Nä, jag gillar att sitta här bland alla skor!

Tokiga katter.

När det kommer till Tösen så ska jag med henne till vår "husveterinär" och få lugnande tabletter till henne inför nästa bilresor som kommer nu i sommar. Det är inte snällt mot Tösen att hon ska må så dåligt som hon gör i en bil.

Hur är det med Sofi då? Jo jag har fått ett kort mail som i princip sa: "Bor i en lägenhet med två sängar. Hör havets brus. 5 minuters promenad till kontoret. Dåligt med internet." Så jag antar att allt är bra. :)

Nu vankas Valborgsmäss och med den vår bröllopsdag. Det blir 22 år i år, tänk vad tiden går. Så här såg vi ut på den tiden ujujuj

Under min klänning och bakom buketten gömmer sig Sofi. 27 dagar efter vigseln kom hon i rask takt ut i världen. Så hon är alltså lika gammal som vårt äktenskap!

När jag ändå visar gamla bilder, så kan jag ju bjuda på en bild som kanske Sofi blir glad av att se:
Mormor o Morfar. Året innan morfar blev sjuk. Kortet är taget 22 januari 1999


Tja det var väl vad det blev i dag. Som ni förstår så fick kameran vila i helgen. Ska se om jag kan väcka den innan jag ska packa den för RESAN (återigen står mitt hopp till Stålmannen att han tar tag i den där vulkanen!)

Hej så länge!


22 april Får man nån mat på det här stället?



Ja det tycks Tösen säga när hon ligger där vid de tomma faten och väntar på att matte ska få tummen ur och ge dem mer mat.

I morgon får hon fast, lilla gumman, och Nalleman med. De ska åka till Kalmar med mig för att göra sin hjärtscanning. Egentligen skulle vi gjort detta ihop med Calmare Kattklubb (vår klubb) i vintras, men att köra i snöstorm var inget som lockade. Så vi tar det nu istället.

Så alla snälla, håll tummarna för att Nalleman är fri nu. Han har gått från eventuellt till milt hjärtfel hos denna veterinär vi ska till idag. Hos en anna veterinär blev han diagnostiserad felfri. Jag vet varken ut eller in men hoppas på det bästa förståss.

Däremot börjar hoppet verkligen överge mig för att komma iväg den 30 maj. Jag som sett fram så mot denna Greklandresa å så börjar den där Eyjafjallajökelln........ Om den åtminstånne ville sluta spruta aska och bara övergå till vattenånga. Och de moln som redan finns får gärna lösas upp bara så där hoppsan hejsan. Tröstar mig under tiden med grekisk musik över datorn. Inte för att jag begriper vad de sjunger men det är grekiskt i alla fall.

I morgon kommer sonen hem, det ska bli roligt att se honom igen. Med sig har han en ny kärlek och det ska bli roligt att träffa henne med. Kanske kanske jag kan lägga upp några foton, vi får se hur villiga de är på det.


21 april Inlägg nr 3

Nu har jag varit o fixat mina naglar fina och blanka. Jag har varit hos underbara underbara Wilsimar: http://www.lifeandbeauty.se/?q=content/wilsimar-steenson-dreamnagel

Så här blev resultatet:



Fick fina dekorationer på ena fingret, visst blev det fint!!

Nu behöver jag inte handskar längre när jag är o handlar hehehe

21 aprill Inlägg nr 2 för dagen

Det blir ingen bussresa för dottern. Askan verkar lätta och Apollo låter hennes biljett till lördagen vara. Vilken tur att jag inte avbeställt tågbiljetten!

Detta innebär att jag kan gå till W idag o få naglarna fixade, hurra hurra!

21 april Lovade ju ett inlägg idag

Men inte trode jag att det skulle innehålla följande:

Idag, någongång mellan 10-12, får dotter Sofi reda på om/när bussen går i från Köpenhamn/Göteborg/Arlanda, med destinaion Kreta. Så i går var hon o hälsade på en vän när hon fick dessa nyheter. Hon kom infarande genom ytterdörren med andan i halsen. Nu skulle allt som skulle med, strykas och tvättas o packas. Det var ju sånt hon skulle ägnat slutet av veckan åt. Nåja, vi hjälptes åt, jag strök, hon tvättade o tumlade o packade. Nu står det två tunga väskor i vardagsrummet och bara väntar på det allra sista. Sen får vi se under dagen vart det bär hän.

Det tråkiga i det hela är att jag skulle varit hos W och fixat mina naglar i eftermiddag. Jag ringde henne i går kväll och sa att jag hör av mig mellan just 10-12 med besked. Jag är verkligen i gräsligt behov av att fixa till fingrarna, se här

Fyra lager nagelack för att dölja utväxt. Hrmm

Men som sagt om jag inte kan i kväll så sa söta W att dels är hon fullbokad sex veckor framåt och det lät ju ljusblått eller hur, men sen sa hon att vi fixar mina fingrar en kväll, nu på torsdag eller fredag! Hon är ju bara för gullig!

I går när jag stod där o slet med strykjärnet (som inte är min bästa kompis) så tittade jag ut. Det snöade! Och det rejält också. Så här såg det ut i dag på morgonen.

Vilken tur att vi fortfarande har vinterdäck på den stora bilen (kör odubbat där). Om jag ska åka Göteborg/Köpenhamn tur o retur i dag.

Jag lovar att uppdatera allteftersom under dagen.

Ha det!

20 april Fint besök i helgen

I söndags hade vi fint besök av dotterns goda vän, hennes pojkvän och son. Sonen, H, hade fyllt år och nu passade vi på att fira honom! Fast han är pojk så leker han gärna med dockor. Så vi hade köpt honom en pojkdocka som kunde kissa och en sulky till dockan.

Bilder:

- Titta, dockan har potta och haklapp!


- Åh en vagn!


Det gäller att ta i om man ska öppna plasten


Så var ju dockan tvungen att äta, så att den kunde kissa!


Sen skulle dockan sova. Dockan fick namnet Nalleman, för H älskar vår Nalleman


Sen busade han med Sofi


När gästerna gått gick jag ut o tog ett fint kort på lille Jockes sten.

Tänk att en scilla letat sig dit!

Det var allt för nu, mer kommer imorgon!

17 april Aska aska aska vad gör man?

Sitter här o är håller tummar för allt vad tygeln håller. Lördag 24 april är det tänkt att dottern ska bege sig till Kreta för att börja sin praktik/jobb där. Men som det ser ut nu kommer hon nog inte i väg. Å vem vet om jag kommer i väg i slutet av maj? Har kollat med Apollo, det är ok att boka om utan kostnad och det får jag göra närmare avresedatumet. Annars ska man göra det 30 dagar innan avresa och där är jag ju snart.

Jaja vi får se hur det går. I dag säger de att vulkanen ska spy aska 4-5 dagar till, men hur vet de det?

I vilket falls om helst så hade vi fredagsmys igår kväll. Såg på Så ska det låta och sedan satte vi på Kärleken checkar in. Idag var vi uppe tidigt och var i stan vid 10.

Lite skulle inhandlas utifall att dottern kommer iväg. Jag skulle jaga de omtalade Converse-skorna. Men inte hittade jag de någonstans. Så det får bli till att beställa dem på Haléns i alla fall.

Däremot köpte jag min efterlängtade klänning:

Jag älskar den, å den sitter så bara på! Får bli favoriten i sommar. Tyvärr är det ju för kallt att inviga den, trots att jag köpt vita tights att ha till.

Efter vi hade varit på stan så åkte vi till Sanna. Hennes "foster"hund (ja det är en invecklad historia) Tara, fick för några veckor sedan en liten Signe med Sannas egna hund Charlie (de är inte släkt med varandra tack o lov). Så idag var Signe 5 veckor och vi fick komma dit o hälsa på för första gången. Jag säger bara VALPAR!! De är ju så söta och charmiga att till och med en inbiten kattmänniska som jag faller som en fura!

Här kommer bilder, varning för sockerchock!

-Hej, det är jag som är Signe!



- Jag SKA ta mig över!


- Lyckades!!!!


- Jag o mamma Tara


- Åh vad jag ligger skönt här!


- Måste ju visa mig i profil också, kan ju inte sova hela tiden!


- Jag har dödat denna hemska råtta. Nåja, pappa hjälpte till.


- Här är min fina pappa Charlie




Tja, det var vad som hänt på lördagen. Imorgon får vi besök för grillning om vädret tillåter.

Nu vankas det mat och jag ska göra förrätten så jag får nog bege mig till köket.

Ha det så bra!

8 april Säger bara en sak.....


VILL HA!!!!!!!!!!!



Har letat i varenda affär i stan men hittar bara höga, grisrosa Converse. Så hittar jag dessa på Haléns och dessutom till ett kanonpris, bara 549 (mot vanliga 699).

Kan man kanske önska sig en tidig födelsedagspresent? I så fall tar jag storlek 8.

Tjipp!

6 april Blåkulla tur & retur

Tja, kvasten har vädrats och flugit omkring o kärringen bakom tangenterna vädrades också :)

Men inte som ni tror, nä jag har har fixat till altanen, där av kvasten. Nu är våren här och berget med presenning ville jag bli av med. Så fram med kvasten, sopa sopa sopa och vips så kunde alla möbler titta fram!





Sedan slog jag mig ner i solen i tron om att jag skulle kunna sola lite. Jo tack, insnodd i feecefilt och fleecejacka ner till handleden så gick det bra. KALLT i vinden! Iskallt! Så det ser uppenbarligen skönare ut än vad det var!

Skärtorsdagen innebar Växjö-Anderstorp t/r för att hämta sonen. Långfredagen var vi i Mönsterås och åt påskmat hos släkten. Vi kollade även till stugan. Där ska det fixas lite i vår, det ska målas och krattas och bryggan ska i. Men det får karlarna ordna några helger framöver.

Jag satt lite vid datorn också. Skulle sälja transportburen till bilen. Någon liten varelse tyckte att man inte kan lämna mattes sida och somnade vid datorn.



På datorn hade jag hittat en sida med grekiska radiokanaler så grekisk musik har klingat i huset i helgen vill jag lova.

Sedan var det ju roligt att hänga med lill-husse och se på världen ur ett annat perspektiv....



Vi har alltså som mest tagit det lugnt i helgen. Så nu kan vi jobba med full energi veckan ut. På lördag åker jag och dottern till Göteborg för att besöka moster lite grann innan dottern åker till Kreta.

Ha det!

RSS 2.0