31 oktober Det har snöat!

Men säg den lycka som varar för evigt! Naturligtvis slaskar det innan det ens har nått marken.

Detta hindrade ändå inte Nalleman från att ta sin kvällspromenad i går och morgonpromenad i dag. Det är verkligen nått han ser ut att gilla, trots snön. Valentin tyckte däremot att det var nått väldigt suspekt som låg på marken och som kom från himlen!

I morgon kör vi till Kalmar för att HCM-scanna Nalleman. Det är en scanning av hjärtat för att se att han inte har några förträngningar, vilket inte är ovanligt bland coonisar. Samma sak ska vi göra med Valentin när han har fyllt 1 år. Sedan får man göra denna undersökning med nått års mellanrum.

När vi nu ska till Kalmar så passar vi på att hälsa på hos släkten. Det ska bli roligt. Kommer med rapport sedan!

19 oktober Stora "lögare-helgen"

Jaja, inte för oss människor utan för kissarna!

Fick hjälp på lördagen att bada Valentin. Han har varit så jättesvår att göra här hemma och det är ju han som ska ställas ut så hans päls behöver verkligen göras i ordning.

Jag har ju inga blötbilder på honom men jag har en "efterbild" taget bakifrån. Ett hum om hur fin han blev ser man på svansen.


Hemma fick storebror sig en släng av sleven. Nu när vi lärt oss hur man gör så gick även det bra. Men han var lite sur efteråt, den käre Nalleman.


Passa dig matte, jag kanske svätter ner dig!


Jag var bara tvungen att ta lite kort på bebisen i handduk.....han blev inte gladare på mig för det.....


Men han fick i alla fall lite "jag tycker synd om dig" utav Valentin


Man kan ana hur blank o fin Valentins päls blev.

Nu lämnar vi tillfälligt katterna.

Jag har varit förkyld och varit hemma ett par dagar och haft TRÅKIGT. Vad gör man då? Jo man lär sig lite nytt utav Moderskeppet.se och lär sig använda Photoshop på ett kul sätt. Kolla här!

 Fin bild men en stolpe mitt i....

 Samma motiv, men utan stolpe!

Kul att labba lite med vid lediga stunder, bara det att de lediga stunderna är så få.

Nu har vi fullt upp i november med katterna. Det är scanning av hjärta på Nalleman, utställning av Valentin, utställning av båda, veterinär för Nalleman samt mitt i allt Öppet Hus på sonens skola i Anderstorp.

Avslutar med lite höstbilder från makens promenad.Allt för denna gång!

10 oktober Long time

Jo men visst var det länge sen jag skrev! Men tiden räcker liksom inte till till allt som ska göras. Sitter just nu hemma med en envis förkylning, men den ska jag nog skrämma undan innan måndag.

Jag har väl inte så mycket nytt att komma med men jag vill i alla fall skrika GRATTIS ANNA PÅ DIN FÖDELSEDAG!!!! så här i cyberspace så alla hör.

Vad ha hänt sen sist då? Jo jag har varit på en liten fest hos grannen. Bara tjejer och kul hade vi. Tänk att en tröttefredag kan sluta så kul.

Sen har jag jobbat o jobbat o jobbat. Vi har haft bouppteckning efter mamma och det gick som på räls. Pappa har blivit så mycket piggare nu och det är riktigt roligt att hälsa på honom.

Sen har vi kissarna. Nalleman går på kortison för sin astma. Nu är han nere på en halv tablett om dagen. Skulle egentligen gått på en halv tablett varannan dag vid det här laget, men jag tycker han låter lite ansträngd ändå. Så jag låter honom stå kvar på en halv tablett om dagen i stället. Nu ser vi bara fram emot scanningen av hjärtat så får vi se om det ger något.

Valentin har fått burskynket som han ska ha på utställningen i november. Den färg jag valt stämde så bra ihop med hans päls, Jag försökte klä på transportburen skynket för jag skulle liksom öva att sätta upp det, men buren var lite för liten så det blev bara att hänga den över buren.

Här är utställningsobjektet med sitt burskynke.....nä han ligger på den puff som följde med burskynket. Visst passar färgen bra!


Sen har jag och ungdomarna varit på Kosta Outlet och handlat. Främst kläder till sonen, som fick denna resa i födelsedagspresent. Skor var något som vi alla köpte och det fanns ett par här hemma som var glada över att kartongerna följde med. Vad jag inte förstår är varför stora katten väljer kartongen för storlek 39 och lilla katten kartongen för storlek 44.......men det var väl mysigt så här:


Sedan sov de gott i sina lådor hela kvällen, vissa knölade ner sig mer än andra.....Nåja, morgonen där på hade kissarna "slagsmål" om vem som skulle sova i transportburen. Kan väl säga som så att de tillslut kom på den intelligenta idéen att sova tillsammans.

I vilket fall som helst så hade Studenten fått vara med. Nu ville Valentin att Studenten skulle komma ut o leka och krafsade helt sonika honom till gallret och försökte få ut honom.

Det gick inte så bra kan jag ju säga, vi fick helt enkelt visa Valentin att han kunde gå in i buren och hämta stackars Studenten!

Sen kommer här en liten bonusbild på söta magen i lådan!

Man vill ju bara krypa ner där!

Sen var det då dags för stora sovrumsstädningen. Det innebar att även täckena blev tvättade.

BILDGÅTA!: Ser du katten?                             Här är han!
      

Det var ju så skönt med nytvättade täcken, lite ljummiga efter turen i torktumlaren!

Snippsnapp allt för denna gång!

/Mia

PS Glömde en sak!!! I det senaste nr av tidningen Chic är min älskade grannes dotter med. Första uppslaget, reklam för L´Oreals hårfärg. Den blonda, det är min lilla goa granntjej! Kram på dig! Bilderna var kanon!

2 oktober Kolla de stora kissarna

Bara ett snabbt litet inlägg så ni ser hur stora kissarna är just nu!


Först ut Nalleman. Fyller ett år den 25 oktober! 6,3 kg förra veckan


Sen kommer "lille" Valentin. Han är 9 månader den 7 november. Slickar på lillmattes fingrar därför ser han lite konstig ut. 3,5 kg förra veckan.

Snipp snapp det var allt!

RSS 2.0