30 okt Borttappade bilder och VIP

Nu är alla borttappade bilder inlagda igen på rätt ställe, pust! Det tog lite tid för jag hittade inte alla bilder igen. Men huxafluxa så snubblade jag över dem här på jobbet, på datorn här. Så kan det gå.

Ikväll ska jag och maken gå på galapremiär. Vi har blivit VIP-inbjudna till en visninga av den nya svenska filmen "Solstorm". Det ska bli riktigt kul faktiskt. Ska se om jag hinner lägga upp ett par byxor att ha på mig innan dess, vill inte gå i jeans precis. Ska i alla fall bli skönt att komma hemifrån lite.

Nu ska det vara höstlov i Sverige sägs det. Inte fanken märks det i växeln här på jobbet i alla fall!! Det ringer som sjutton och folk jobbar som vanligt. TA LOV vet ja! Så att vi som jobar får det lite lugnare!!!

28 okt Tror hon bara hon får skriva idag eller.....

JAG, som haft en sån fruktansvärt jobbig dag, jag har också rätt att tassa in här och skriva lite.

Vad jag har gjort? Jo jag har fått vara fotomodell, nått som jag inte gillar så mycket och så har jag inte fått de räkor jag ville ha.... hrm vad ska man göra i detta hus för att få det man vill ha?

Nåväl här får ni se vad hon gjorde med kameran....

image80
Först ligger man på köksmattan och bara mår väl. Då lägger hon sig där med kameran!!!

image81
Jag visar mitt skräckinjagande gap, men inte ens det avskräcker henne....

image82
Jag lägger den vackra sidan till o hoppas att hon försvinner. Men inte då.

image83
Då tar jag till den sista drastiska gesten, jag spelar avsvimmad. Men inte ens det hjälper så jag tar mig en liten inspektionsrunda i stället. Här finns så många fina gömmor nu när alla möbler samlats i en klump!

Sen kommer jag smygande runt hörnet och sätter mig hos den andra råttfångaren, den som fångar dammråttor alltså, å då kommer hon ålande igen!

image84
Jag blir så trött på detta. Jag förstår precis hur kändisarna har det, att de hatar sina paparazzis, fast jag hatar inte min, hon är rätt snäll faktiskt. Åtminstonne när hon släppt kameran!

image85
å så får jag full koll över publiceringen! Det går inte fort när hon bara får använda vänsterhanden, högern den ska hålla mig minsann!

Nä, nu ska jag ta och hoppa upp i sängen till husse och mjölktrampa i hans kudde lite. Sen kommer matte och då går jag och mjölktramar i fuskullen som hon lagt ut åt mig vid sin kudde. När jag sedan har stört dem tillräckligt så att de inte kan somna, då kringlar jag ihop mig i fot-trackterna hos matte och somnar och snarkar högljutt. DET är mitt lilla straff för att jag ska vara fotomodell jämnt o ständigt!

Tass på er, hörs snart!

28 okt Nu är fondväggen på plats!

image79
Å arbetsledaren är där för inspektion!

Igår gick större delen av dagen åt till att umgås med ungdomarna. Vi åkte ut till ett konditori som ligger lite utanför stan. Där har de sconesbuffé på lördagarna och det fick bli frukost för sjusovarna. Sedan styrde vi kosan till stormarknaderna för att inhandla vinterjacka åt sonen och mat för kvällen. Mat fick vi tag i men ingen jacka, så vi fick ge oss till stan i stället. DÄR hittade han jackan han ville ha och vi åkte nöjda hem. Då hade maken redan givit sig i väg, han skulle träffa killgänget i eftermiddag/kväll. Sonen stannade hemma bara så där länge som det behövdes och dottern och jag blev ensamma. Då åkte vi och hyrde filmer och hade filmkväll! Vi såg på Wildhogs och skrattade väldans gott, i alla fall jag som kan relatera till åldern och nojan i filmen.

Så söndagen fick bli arbetsdag då. Alla tapeter är nu satta och det saknas bara lister för att allt ska vara fullständigt. Men det blir nog gjort under veckan så kanske jag kan städa och möblera nästa helg, det vore skönt!

Hopp o hej för denna gång!


24 okt Bränderna i San Diego

Jag följer spänt lägesutvecklingen i San Diego. Jag tittar på kartor och försöker indentifiera VAR det brinner i staden.

Jag har nämmligen en bekant som bor i just San Diego. Det är en av mammas gamla arbetskamrater som flyttade dit på 40-talet. Vi har varit över och hälsat på henne och alla hennes husdjur.

Nu är jag lite orolig över att denna gamla dam och hennes älskade djur, ska fara illa. Tänk om hon får lämna sitt hem! Jag vill inte ens tänka på det. Eller att hennes älskade Balboa Park där Sverige-kretsen (och alla andra länder) har sin mötesplats. Här kan du gå in o kika på vad det är för fin plats http://www.balboapark.com


Hur går det för San Diego Zoo? Detta zoo som gör så mycket för djurvärlden men avel och annat. Enligt deras hemsida har elden än inte nått dem, se själv http://www.sandiegozoo.org/zoo/index.html


Jag har inget telefonnr till henne så jag kan inte ringa och brev, det känns ganska vanskligt och det tar lång tid att få svar.

23 okt Magnus Rosén!

Jaha, nu har vi varit och fått kultur i blodet! Jag och mina ungdomar blev det som gick.

Tänk att ett gäng ungdomar kan spela så bra tillsammans och låta som vilken filharmonika (stavas det så?)orkester som helst! Ja, man blev verkligen positivt överraskad.

Sen entrade Magnus Rosén scenen. Denna snälla, väna person i en hårdrockares kostym. Även detta en överraskning. Tänk, inte visste vi att man kunde spela på ett sådant sätt på en basgitarr!

image78

Ja, nu vet vi precis hur en bas kan låta och hanteras.

Magnus berättade att han ska åka till Korea och spela en välgörenhetskonsert där. Pengarna går till något barnprojekt. Han hade många strängar på sin lyra (haha). Han är även ambassadör för Kulturskolorna i landet. Han ser det uppdraget som mycket hedervärt och viktigt.

Nä nu ska jag gå o ta mig en kopp kaffe och börja jobba!
Ha de'!


22 okt Ser fram emot kvällen

Nu mån i tro att det har hänt saker hemmavid. Vi har helt plötsligt blivit klara med vår tv-hörna och nu rullar det nog på så att vi kan sätta fondväggen till helgen. Vill ju gärna ha dagsljus när den tapeten ska upp....

I kväll ska jag få ha den äran att gå på Konserthuset med min son och en vän till honom. Vi ska lyssna på Kulturskolans symphoniker tillsammas med Magnus Rosén från Hammerfall. Det ska bli verkligen kul att få höra. Har sett ett reportage med Magnus på tv och blev då väldigt sugen på att få se/höra en konsert och det ska jag få nu!

Jag ska ta kameran med så det kommer en rapport så småningom.

image77

Skänker er en bild som ger mig lugn i sinnet och harmoni i själen. Tagen i Glommen en varm sommardag


16 okt Kapning av bloggen

HAHAHAHAHA

Ser att lilla kissen varit här o busat! Klart han får!

Ser att några har lite frågor om honom och eftersom han är så blyg av sig så försöker jag berätta lite. Ska försöka göra en lång historia kort.

Julle bodde från början hos min goda vän på västkusten. Där kamperade han ihop med två andra katter, sin matte och husse och ungdomar.

Han var en skyggis redan då. När vi var på besök såg vi honom bara på håll och han kom aldrig fram till oss eller till någon annan som var på besök. Inte förrän en kväll när vi grillade. Då kom  han helt plötsligt fram till min man och kelade med honom. Jaha, det var ju underligt men lite kul.

Så gick åren (typ två) och vi var där på besök igen (när ska vi någonsin kunna återgälda alla besök vi har gjort?). Nu var Julle inte så poppis hemma längre. Renovering pågick och värmeslingor och nya golv skulle läggas in. Julle protesterade genom att kissa lite här o var. Veterinär-hot stod som spö i backen. Fast "gamla" matte ville ju inte det, hellre att Julle kom till någon som ville ha honom. Jag är allergisk och min dotter är allergisk, fast hon hade bott hos min vän i två veckor medans min dotter tog körkort. Det hade gått hyfsat bra.

Vill du inte prova och ha honom? frågade min vän en dag vid frukosten. Jajonje jo men, svarar jag och tittar på min man som sitter där vid bordet med Julle i knät (till "gammelmatte" och "gammelhusses" förvåning). Vi får väl fundera på det sa min man å så åkte vi hem igen. Vi funderade inte länge utan sa "slå till, går det inte så går det inte."

Så dottern och jag tog bilen och vår stora tvättkorg (hade ju ingen kattbur och ville inte köpa någon om det inte skulle gå vägen), hämtade hem Julle och njöt av honom i TRE dagar sen smet han från oss när vi var ute i koppel med honom. Jag grät, dottern grät. Efter 4 dagar ringde jag till gammelmatte och sa som det var. Det är lugnt han kommer tillbaka, sa hon. Å tänk det gjorde han. Efter 6 dagar och 23 timmar traskar han in genom den ständigt öppna ytterdörren och går fram till matskålen och äter!

Lyckan var total! Jag grät, maken grät, dottern kom hem från sin utekväll på stan o så grät hon med!

Sen den dagen har han mått som en prins hos oss. Han kissar inte inne längre, bara på sin låda förståss. Han har fått en kattlucka i altandörren så han kan gå ut o in som han vill under dygnets ljusa timmar. Nu blir det ju inte så ljust på morgonen, men han har ett brett reflexhalsband på sig vid första uterundan (före sin frukost) och när han ätit byter jag halsband till det vanliga. Hem kommer han så fort någon av oss kommer hem (måste ju kolla läget hihi)

Han sover varje natt i vår dubbelsäng och tar sig gärna sovmorgon med oss också. Han är inte så glad i att åka bil, sjunger fint hela tiden. Skönt är det att få komma in när det regnar o matte är hemma och "slickar" mig torr (alltså torkar av honom med hushållspapper på samma sätt som mammakatten skulle gjort med tungan).

Vår allergi känner vi inte av. Dotterna har väl värst allergi och enl allergitestet borde hon flytta hemifrån och bränna alla sina saker från sitt gamla rum. Men Julle reagerar hon inte på alls. Konstigt men så är det.

Julle är av rasen vanlig huskatt och han är nu 7 år (var 6 år när han kom till oss). vi hoppas få ha honom hos oss många år framöver, pälsgosingen!

16 okt Alltså, allt ska man behöva göra själv, mjauuu

Jag, Julle alltså, måste ta webben i egna tassar. Matte får ju aldrig sin rumpa ur vagnen.

Nu ska ni får se vad jag kan hitta på, helt vanliga dagar, i mitt kattliv. Jag stormtrivs med tillvaron, tror faktiskt att jag snart förärar matte o husse en liten godisbit från utsidan. Ni vet, en sån där pälsprydd, fyrbent liten varelse med lång naken svans. MEn det blir ett sånt hiskeligt liv på dem här hemma så jag tror jag låter bli....

Nåväl, så här har jag det:

image61
Jag tror att det regnar skrammelmöss i denna gamla garderob. Jag ligger här o avvaktar!

image62
Jag vänder vackra sidan till och hjälper matte med alla papper! Kul när det prasslar!

image63
Min favoritplats (innan hela huset skulle göras om) var bakom gardinen bakom tv:n. Oj vad man kunde sova gott där! Hoppas verkligen att jag återser den platsen snart! Men inte ens här är man säker för mattes smygande med kameran! Privacy please!!!!

image66
Ibland borstar lillmatte mig och det är så SKÖÖÖÖNT! Jag spinner och trampar så gott det går!

image67
Ibland måste jag kika upp från min slummer och se vad som händer.

image68
Ärliga blå ögon! Fast de är ganska gröngula egentligen!

image69
När det ska tvättas här hemma, då har jag första parket. Det löddrar så kul ur avloppet. Men matte har varit taskig och satt en burk över. Hon påstod att jag inte skulle doppa tassen i allt det löddriga, hrmmmmm

image70
Jag tror att jag ska försöka i alla fall! Hihihi

image71
Väntar bara på att snöret ska röra sig, då ska jag minsann döda det!

image74
Slocknat! Fullständigt! Å en sån skön kudde det fanns här på landet!

image75
Måste liksom goa ner mig i den!

Det var väl en riktig bildbomb på mig! Nu ska jag gå o sussa lite i sängen. MJAUUU på er!

PS. Matte hälsar att det fortfarande fattas lite bilder i bloggen, men de kommer, ha tålamod bara!

11 oktober Något har hänt

Något har hänt med bloggen.

Ska kolla den i kväll när jag kommer hem, ledsen om ni inte kan se bilder.

Jag rensade arkivet på bilder men trodde inte att de skulle försvinna från redan lagda inlägg.....dumma mig!Kväll, kl är 20.30....gäääässsssssspppp!


NU är alla bilder tilbaka och jag lovar att inte radera arkivet mer! Pust! Bilderna fanns på två olika datorer så det vart ett himla springande. Dessutom börjar jag bli lite "suuk" så jag har feberkänning i benen och stickningar i näsan. Men det lär väl gå över innan jag dör!
 Skickar med en liten bild från solnedgången på landet i somras. En av de få kvällar utan moln.

7 okt Det går sakta framåt!

Ojojoj vad vi har jobbat denna helg. Vi försöker hjälpa varandra samtidigt som var och en jobbar med sitt.

Maken har satt upp gipsskivor och spacklat, jag har kommit efter med sandpappret och sedan tapeten.

image34
Så där ja, tapen sitter där den ska, fram till dit taket är målat. Resten kommer när vi lagt golvet borta vid fönstret så vi kan flytta matbord och fåglar dit istället.

image35
Nu börjar golvet komma på plats. Vi diskuterade länge åt vilket håll vi skulle lägga bräderna men som ni ser, vi enades till slut!

Arbetsledaren har mest sprungit in och ut i dag. Det sker mycket förändringar hemma och han här med och noga dokumenterar allt som händer. När matte idag la sig raklång på golvet under själva golvläggningen, då var han snabbt framme för att få sig lite gos.

image36
"Här ligger man så gott som i koma, då kommer hon och avfyrar blixtar på en, hrmmmm. Nåja, jag somnar snabbt om i alla fall."

Allt  för denna gång!

3 okt Sakta men säkert.....

Arbetet med renoveringen hemma går sakta sakta framåt. Vi har nu enats om att vi ska sätta gipsplattor på väggarna eftersom tapetskrället var så eländigt svårt att få bort. Nu är det bara det att reglarna sitter inte där plattorna behöver skruvas fast så jakten i dag består i andra skruv (om det finns) och sättlim som ska hålla plattorna på plats.

image69
Den lilla bit som har nya gipsplattor är grå med vita spackelprickar påHALLÅ NU TAR JAG ÖVER!!!

Matte bara skriver om renovering o renovering. Jag bara frågar.....VAR ÄR MIN FÖNSTERBRÄDA????? Hur länge ska jag behöva ligga på golvet under elementet i stället för över det? Nä, nu får de rappa på. Jag har erbjudit mig att hjälpa till och det gjorde jag härom dagen. Men usch vad dammet killar i näsan. Nös gjorde jag så jag blev yr i huvudet. Då är det bäst att man får ta det lugnt hos husse i sängen och bara får koppla av och fälla upp antennerna.

image31
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Tass på er alla!

RSS 2.0