29 november Nu börjar det likna nått!

Vi har varit till IKEA för att köpa möbler till kontoret. Alla väggar är färdiga och golvet är lagt då det väntas bara på inredning. Än så länge får vi dras med en byrå och en garderob som inte ska vara där sedan. Byrån ska till sonen och garderoben ska in i det som just nu är vårt eländiga stökiga kontor. Garderoben får helt enkelt stå kvar tills vi har tömt det andra rummet (nån gång om 300 år känns det som)

Som vanligt har man väldigt god hjälp av två fyrfotingar när man ska göra nått här hemma......

Så här såg det ut för några dagar sedan
Så kom då lådorna från IKEA och hjälpen
Kolla vilka stora lådor de har kommit in med! Är de till oss tro?


Japp, det är kartonger så det räcker till både dig o mig brorsan! Gissa om de smakar gott!


Fast du Valentin....den där saken ser rätt farlig ut, tror du den är det?


Så här blev väggen med bokylla och skrivbord. Sladdar och kontakter ska ordnas till, likaså ska det upp en riktig stol. Nalleman har hittat till säcken som jag la till dem i en av hyllorna.


Vad gör du brorsan? Har du hittat ett najs plajs att ligga på? Får jag testa?


Haha, jag fick bort honom! Nu e den min, bara min!


Rummet sett från dörren, eller rättare sagt, bokhyllan sett från dörren


Å så åt andra hållet. Titta på Valentin under det lilla bordet till vänster. Det har blivit hans nya favoritplats just under det lilla bordet. Knepigt!

I övrigt så kämpar kissarna på med sin penicillin. Medicinen smakar riktigt riktigt illa så det är en kamp att ge dem en halv tablett var. Man måste vara två. En som håller tassar och en som öppnar mun och stoppar i tabletten. Så är det på Valentin i alla fall. Nalleman är värre. Han biter på riktigt om man stoppar fingarna i hans mun så enhandsgreppet funkar inte där, nä då behövs det en som håller katten, sittandes på knä, med katten instoppad mellan benen och öppnar munnen med båda händerna och en som håller tassar och får in tabletten låååångt ner i halsen med den andra handen. En kamp helt enkelt! Vi har försökt att lägga tabletten i en bit godis, nä, smaken går igenom. Vi har blandat ut en krossad tablett med lite mat, nä, smaken går igenom. Vi har krossat en tablett och löst upp den i liiiite vatten som vi sedan sprutat in i munnen (mot kinden så det inte ska åka ner i luftstrupen), men nä, smakar för illa. De får kväljningar efteråt.

Och som om inte detta skulle räcka, deras magar har rasat också. De är lösa och eländiga i magen, båda två, så nu har jag köpt torrfoder som är just för risiga magar. Så nu får de bara äta detta torrfoder framöver, ingen blötmat och inget annat torrfoder. De tycker det är jättekonstigt att jag inte ger dem mat när jag är i köket men de får helt enkelt vänja sig vid detta ett slag.

Jaja, om tjugo dagar är det över.........

Ha det!

25 november Nu har vi varit hos veterinär i Ystad

Detta blir ett långt inlägg om Nallemans hälsa.

Jag har hela tiden varit tveksam till om Nalleman verkligen haft astma. Visst tyckte jag att hans flämtningar försvann med kortisonens hjälp, men det kan helt enkelt ha att göra med att kissen haft dåligt kondis och eftersom jag insisterade på att ta promenad med honom två gånger per dag så har ju kondisen blivit bättre. Han är ju en STOR ett-åring så visst kunde konditionen behöva sig en boost. Han hängde ju inte riktigt med i lillebror Valentins tågrusningar hemma.

I alla fall så följde jag första veterinärens ordination men slutade med kortison när vi var nere på en halv tablett varannan dag. Jag har inte märkt någon som helst skillnad i vare sig andning (som fortfarande var rosslig, trots kortison) eller i att flämtningarna kommit tillbaka. Sedan har jag läst en del om kattastma och i allt jag läst så sägs det att katten ska hosta. Men Nalleman har aldrig hostat.


När jag var hos första vetten så sa jag att han rosslade i halsen men jag tyckte att det satt i övre luftvägarna. Men nä, röntgen av nedre luftvägarna och en astma-diagnos det var ju enkelt för vetten. 


Jag ville i alla fall ha en andra åsikt och kontaktade då Gamlegården och fick en tid. Medvetet väntade vi till efter hcm-scanningen så att jag även kunde ha med mig resultatet där ifrån.


Det första veterinären gjorde var att nogsamt nogsamt lyssna på Nallemans hjärta. Han lyssnade säkert i 3-4 minuter. Sedan tog han på sig en liten lampa på skallen och lyste Nallman i halsen. Sedan klämde han honom runt halsen.

- Jo Nalleman har väldigt svullna mandlar och väldigt svullna lymfor i halsen. Jag måste ta ett blodprov för att kolla värdena. Men allt tyder på en betastreptokok-infektion.


Jaha, kan det vara så "enkelt"....?


Veterinären tog ett blodprov ur ena benet och gör nu en odling på detta, samt sköldkörtelprov. Men ett snabbt svar fick vi i alla fall. Nalleman har en mycket hög förekomst av nått som heter AST i blodet. AST utsöndras från hjärtat pga lymf-infektionen (kan inte riktigt förklara på rätt sätt men på ett ungefär i alla fall). Ett normalt värde av förekomst av AST i blodet ska ligga mellan 0 och 48, Nalleman låg på 116! Detta läckage kan även vara det som gjorde HCM-scanningen till tveksam för det påverkar hjärtat, och jag tror lungorna också.

Nu ska veterinären ringa mig i eftermiddag och tala om vad odlingen gav för resultat. I vilket fall så ska Nalleman ha penicillin för sin betastreptokok-infektion och även Valentin ska ha penicillin för detta är smittsamt. Det smittar även människor och då får vi halsfluss, men det har vi klarat oss ifrån och även Valentin verkar frisk men man vet ju aldrig.

När penicillinkuren är över ska Nalleman tillbaka till veterinären och han ska då avgöra om mandlarna ska tas bort, vilket är troligt. Blir han inte bra av penicillinet får hela familjen ta en penicillin-kur.


Alltså, kunde inte djursjukhuset här i Växjö tagit detta enkla blodprov???   Nä, enklare var ju att röntga, skriva recept och sen hejdå!


Nu finns ju förståss möjligheten att Nalleman har båda sjukdomarna, men tänk om han gått med denna streptokok-infektion hela tiden, stackars söta Nalleman, vad ont han måste haft i halsen :(


Jag körde i alla fall bil i totalt 7 timmar och betalade 1800 kr, allt med ett leende på läpparna! Att bli så trevligt bemött, så väl omhändertagen som vi blev på Gamlegården, var så trevligt  . Ja där har djursjukhuset en del att lära. Det var som för oss människor att gå till vårdcentralen vs privatläkare.

Som alla förstår så rekommenderar jag Gamlegården varmt 

Återkommer med uppdatering när veterinären ringt.

UPPDATERING
Veterinären har nu ringt. Han har resultatet från sköldkörtel-provet. Det ska ha ett värde mellan 13 och 64 och Nallman ligger på 15,64 och borde ligga på 30.

Detta kan vara ett resultat av infektionen så premärt så kör vi 15 dagar penicillin, återbesök efter nyår. Ny provtagning och om så behövs tagning av mandlar på stuberten så vi slipper köra bil mer än nödvändigt.


24 november Glömde ju bedömningarna

Jag glömde ju lägga in bedömningarna för herrarna. Återigen nått får oss katt-nördar....hihi. Nu var det ju inte en examinerad domare som dömde men vad jag förstod så var alla på väg att bli domare.

Först ut Valentin:

Typ: Kraftig och muskulös med kraftiga ben
Huvud: Snygg lång box,  hakan kan vara ngt längre fram, kommer med tiden.
Ögon: Vacker ögonfärg, ex form o placering
Öron: Ex form o storlek
Päls: "ritat hjärta", väldigt vacker färg och ex silkig
Svans: Snygg, buskig ex längd
Kondition: Showkondition
Allmänt intryck: Snäll, pigg och trevlig ung man

Sedan tar vi Nalleman. Detta var hans premiärbedömning:

Typ: Kraftig, långsträckt kropp med höga kraftiga ben
Huvud: Ung kille som kommer att bredda sig och bli vacker
Ögon: Ex form och uttryck
Öron: snygg form och tofsar, kunde vara ngt större
Päls: ren o snygg silkig, kunde vara lite mer underull
Svans: Ex längd o form
Kondition: Ren o snygg
Allmänt intryck: Pratglad kille

"Domare" var Mats Askett, mycket duktigt!


23 november

Ujujuj helgen har varit fullspäckad!

Redan fredag-kväll började det hela med att gratulera sonens "gamla" dagmamma. Det är ju några år sedan han gick där nu och denna kväll firade hon jämn födelsedag. Vi umgås allt som oftast och vi var bjudna på tillställningen. Naturligtvis ville sonen vara med så han kom från Anderstorp under fredagens eftermiddag. Roligt att ha honom hemma.
Vi började övningsköra, äntligen, denna helg och det går bra för honom. Han har ju bilvana från skolan och trafikvana från moppe-tiden. Men de där två färdigheterna ska ju kombinears med varandra och det är inte alltid lätt......

På lördagen ringde väckarklockan kvart över 5 och vi gjorde oss klara för att köra till Kalmar och vara på klubbens egna lilla kattutställning. När vi kom till Hovmantorp var det stopp. En svår trafikolycka hade inträffat och senare fick vi reda på att den hade krävt ett dödsoffer. Vi såg emellertid ingen av bilarna för vi vände på en liten skogsväg och körde en annan väg genom Hovmantorp. Vi kom ut på kända vägen igen när vi kom till Lessebo. Usch ja, livet kan vända fort, det tänker man inte alltid på. Vi själva tog det väldigt lugnt den morgonen, även innan vi kom till olyckan, och vi tog det lika lugnt hem på kvällen.

Calmare Kattklubb hade gjort en fin insats och det var en mycket mycket trevlig utställning. Det var Valentins andra och Nallemans första utställning. Ett litet prov för Nalleman, vi visste ju inte hur han skulle uppträda. Men han var exemplarisk även om han inte ville ligga i tävlingspose i husses armar, men det spelade ju ingen roll när det bara var på "skoj". Båda pojkarna var ensamma i sina grupper så de blev gruppvinnare bägge två. Nästa gång vi ställer ut så kommer de att vara i samma grupp och tävla mot varandra, det blir spännande och mycket spring för matte. Bägge blev även nominerade att fortsätta tävla men de åkte sedan ut mot andra kissar.

Lite bilder från tävlingen:


Grannen Dusty, en 7-kilos skönhet. Så snäll och fin!


En annan liten skönhet, en ung dam i från Lessebo. Vet i ärlighetens namn inte om det Dezzie eller Daffy men eftersom skönhetens matte och jag fick bra kontakt så kanske hon lägger en kommentar om vilken av flickorna det är som är på bilden. Edit: Det är Dezzie på bilden!

Grabbarna sov mesta tiden i buren, men när någon skramlade med en leksak därborta vid försäljningbordet, då var det en viss herre som blev intresserad!


Valentins bravader hos domaren kunde vi fånga på bild för då hade husse hunnit sätta tillbaka Nalleman. Vi bara bytte katter vid domarbordet, så jag skulle presentera dem för domaren och husse bära fram.

Fjädern var ju väldigt intressant och domaren fick se mycket Valentin bakifrån.....
 

Jaja, dagen gick och hem kom vi. Trötta var både vi och katterna fast den trötteheten har de liksom tagit igen idag i stället för i natt hrmmmmmm.

Imorgon bär det av till Ystadtrakten för att träffa en veterinär för att få en andra åsikt om Nalleman och hans astma. Det ska bli spännande. Han tog utställningen med ro verkade det som och blev inte påverkad. Jag har tagit bort hans kortison nu för att den nya veterinären ska höra hur Nalleman låter utan medicin.

Återkommer med rapport från Ystad!


Bonus bild! Stor katt i liten, södertuggad låda!

Kram!
M

15 november Jag har blivit utmanad!

Vi har blivit utmanade av : http://nfo-mco.blogspot.com/

Så här funkar det hela: Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Nalleman vill äta allt som går att äta!

2. Valentin gnager gärna sönder kartonger

3. Nalleman gillar gå promenader i sele och kissa o bajsa över avlopsbrunnar!

4. Valentin flyttar sig inte om man försöker fösa undan honom med foten, nä han klänger sig fast istället.

5. Nalleman kommer när man visslar.

6. Valentin gillar att sitta och titta när tvätten snurrar runt i tvättmaskinen.

7. Varje natt kl 03.30 åker de ut ur sovrummet, då busar de för mycket!

Utmanade bloggar:
http://www.vardagsfundror.blogg.se/

http://kiaomlivet.blogg.se

http://maalinpresenterar.blogspot.com

http://shaggkvist.se/wordpress/

http://telefonsladd.blogspot.com

http://www.majailund.wordpress.com

http://www.ligans.blogg.se

15 november Badning o renovering

Idag var det åter dags för grabbarna grus att ta sig ett bad. Denna gång i ett nytt schampo som vi köpte på förra utställningen. Verkligen bra resultat blev det! Kul när man hittar nått som verkligen fungerar!

Renoveringen går framåt. Goa maken är verkligen duktig, å så har han en fin hjälpreda också!


Husse husse, jag har hittat dina bortsprungna pennor! Kolla två styck!


Du, husse, jag håller i denna ändan så kan du mäta i din ände.


Japp, nu ser det rakt ut!


Köpte ny fin fönsterlampa till kontoret. Det ska gå i vitt o rött så lampan passar perfekt!
Men husse, HALLÅ, det fattas nått. Vad ska jag gå på när jag ska kolla lampan??Fast jag kan nog balansera på elementet! hihiVisst var lampan fin! Maken tycker att den är sådär, mest ful. Men kanske kanske han ändrar sig framöver.

Sådär ja, golvet på plats, listerna ligger i garaget nymålade, taklister ska upp och sen ska jag dekormåla. Denna skapelse ska upp på väggen i ferrari-rött:

Kan ju bli häftigt!

Det var allt för denna gång!

Ha det!

14 november Renovering och öppet hus

Idag åkte vi till Anderstorp och var på sonens skola. De hade öppet hus och visade verksamheten. Eleverna får en dag skompledigt för detta och det passar oss utmärkt för just den dagen skulle sonen fått begärt ledigt för vi ska åka till Göteborg på en liten helgtripp.

Hemma har vi (läs maken) börjat renovera sonens gamla rum som ska bli kontor/syrum/gästrum. Så här såg det ut innan vi började när möblerna var borta


Mot denna vägg har hyllan med datorn stått. Isch!!!

Det ska bli ny färg i taket, vita väggar och nytt golv. Sedan en dekorationsmålning på ena väggen och pang in med möbler.
Imorgon börjar maken lägga golvet så jag ska visa lite hur det ser ut nu, fast inte förrän imorgon. Alla ytor som ska målas är nu målade, taket två gånger och väggarna 1 gång. På väggarna satte vi först en tapet som heter Återställare. Den gör väggen slät även om den varit struktur innan. Men Återställaren var en äcklig tapet, liksom glasfiber/gullfiber satte den sig i kläder och hud. Usch! Men nu är den uppe och redan målad på!

Snart bär det av till IKEA för att handla möbler hit. Kul kul!

Ha det!

9 nov Det hela började i fredags.....

Denna helgen har det varit premiärutställning av Valentin i Båstad, hos Mästerkatten.

Redan i fredags var det dags för sista badet inför helgen. Det gick som det skulle men han var inte glad....
Bad-bilder:


NÄ JAG GILLAR INTE DETTA MED BAD!!!!

Sedan var det dags för utställning. Nu fick dotterns kamera åka med för jag ville inte dra med min stora, men då fick det bli avkall på bildkvaliten (eftersom hon bara kan välja blixt av eller på och jag kan ställa in blixtstyrka på min kamera)

Men nått ska väl synas i grynigheten.


Valentin i sin bur. Detta var innan han började känna sig hemma. Han lyckades riva ner skålen med torrisar så de låg på "golvet" istället.


Det händer nått spännande där borta!


Så var han då hos domaren. Han var allra första katten ut utav alla katter som fanns där, men han var ensam i sin klass så han mötte inte så mycket motstånd. Domaren heter Cristina Kowalczuk och var jättegullig med Valentin.


Fast han tyckte nog att det såg roligare ut lite längre bort.....


Mmmmm visst, suddigt foto men ändå.....


Så skrev då Cristina ner sin bedömning.

Nu följer här nått som kanske bara intresserar närmast sörjande, men så här står det på Cristinas bedömning av Valentin (jag översätter inte för då kanske jag missar nått:

Type: EXCELLENT BODY PROPORTIONS, excellent legs + paws, good muscles
Huvud: Nice shape in the overall. Forehad could be a bit longer, and chin a bit stronger, however nice typy look!
Ögon: Excellent slope, size, setting
Öron: OK slope, excellent tuffs excellent settings
Päls: Excellent texture, density, light, nice red brick!
Svans: Excellent brush could be a bit longer
Kondition: EXCELLENT
Allmänt intryck: VERY NICE "BEGINNER"
Bedömningsresultat: EX1

Sen sa Cristina; I might call you for nomination.

Vi fattade nada och gick o satte oss. Då berättade våra snälla grannar att det hon sa kan betyda att Valentin ska upp igen och bedömmas mot en jämnårig katt i annan klass.

Jo då visst skulle han upp igen och denna gång mot en fin norsk skogkatts-dam. Cristina valde skogisen före Valentin men kom fram till oss när vi skulle gå:
- You´re such a nice fellow I like you, you just have to get a little longer tail! och så klappde hon om honom.

Lille goa killen, han var jätte duktigt! När allt detta var över somnade han så gott i buren.Men matte var ju tvungen att skaffa honom sin första krokard och i form av EX1 så fick vi köpa en krokard till honom! Se så fint!Sedan åkte vi hem med en ganska trött katt och jag tror att han tyckte det var skönt att vara hemma.

Nästa utställning blir den 22 november i Kalmar hos får hemma klubb.

Måste bara komplettera med en bild på vår "burgranne". Vet inte om han heter Tassan eller Tarzan men han hade en mycket trevlig och hjälpsam matte. Tarzan var uppe i sk panel när vi tog detta kort.


KOLLA vilka häftiga ögon han fick!!!

2 november Helgen i Kalmar

Så börjar då helgen gå mot sitt slut. Vi var både i Mönsterås och Kalmar, men bara Nalleman fick följa med. Valentin var på bushumör så jag tyckte att det var bäst att han stannade hemma. Så här i efterhand tycker jag det beslutet var bra för vi fick vänta länge i Kalmar.

Men vi var först o hälsade på i Kalmar. Där gick Nalleman först husesyn och kollade in alla skrymslen och vrår. T ex fanns det bra gömställen. Nån som ser honom????? hihiSen fick han klinka på pianot med K:s hjälp


Men det lät inget vidare så jag avstod från att spela mera på egen tass.

Sen kunde man liksom ligga och spana lite


Eller busrusa i trappan! Det var vansinnigt roligt att springa upp o ner. Ett tag trodde vi att han skulle trilla ner när han tittade ut mellan trappstege. Sonen räckte upp sin hand och nådde ändå inte till Nalleman och då är sonen 1.80 i strumplästen. Då förstår ni att han låg högt upp och att vi fick hicka när han hängde i krokig tass, buskissen!

 
 

Sen måste man ju bara vila och varför inte göra det i fina fåtöljen?


Sen kände han för att få lite kel och då kröp han upp i soffan bland pojkarna.


Sedan bar det av til Kalmar för scanning av hjärtat. Bedömningen veterinären gjorde var att han har stort hjärta och att det kan vara därför han är gränsfall för han tyckte även att Nalleman var en stor kisse och det kan vi ju hålla med om. Ny scanning blir om ett år.

Nalleman fick ges lite lugnande innan han kunde scannas och det var väl den ända sömna han fick denna dag. I dag söndag var det dags för honom att bada, dels var det behov av det för att få bort kletet i pälsen efter scanningen och dels var det liksom dags ändå.

Nybadad kisse i solen
 


När han torkat blev han så här fluffig och fin
 
Här ligger han på pälsen som lillhusse använt under maskeraden i går. Sen håller han i stolen som om den skulle rymma!

 
Klart att stolen kan rymma men om matte tjatar kan jag släppa taget och visa mig från andra sidan!


Fina kissen!

Det var allt för denna gång! Hoppas att bilderna är till belåtenhet. Nu laddar vi om för att åka på utställning nästa helg med Valentin. Spännande så det räcker.
Under veckan nu ska vi börja förvandlingen i sonens rum. Det ska gå i från skräpigt pojkrum till glassigt kontor! Roligt att få jobba lite med inredning igen! Fast det är tråkigt med förarbetet.

RSS 2.0