25 februari .....Grekland......

Jo visst längtar vi till Grekland här hemma.

Inte blir det bättre när man har varit inne på Oil & Vinegar och smakat sig igenom sortimentet.

Hem kom jag med olivolja med citron och svartvinbärsbalsamvinäger. MUMS! Vinägern smakar som svartvinbärs-råsaft, den går utmärkt att äta med sked!

Så kvällsmaten blev denna:Härligt!

I övrigt är det inget särskilt på gång. Fint väder ena dagen, slask o regn den andra. Men det är väl så det ska vara så här års eller? Tur att snön låg över sportlovet i alla fall.

Ha det nu så bra så hörs vi snart igen!

16 januari ......mååååndag morron!

Nalleman skulle man kunna ta 1000 kort av på en dag, OM HAN INTE HÖRDE PIPET FRÅN KAMERAN, hrrmmm. Det gör han nämnligen och då bara måste han gå och kolla vad det är som låter så kul.

Men i dag lyckades jag fånga honom i några av hans mer stillsamma, döva stunder....Fast först måste jag få visa den duktigaste kissen att gå i sele. I det fina vädret har vi varit ute flera gånger o gått. Hundar hundar o åter hundar är vad man möter men det skiter Nalleman fullständigt i, om bara matte är emellan honom o hunden!


Sen var det dags att ta tag i tvätten. Ställde mig i köket o strök för att få lite socialt umgänge med resten av familjen under tiden. NÅGON gillar nystruket....


"Hmmm tror bestämmt det kamera-piper nånstans....? Men jag orkar helt enkelt inte bry mig.


Sen när jag märke att han slocknat igen så smög jag fram o tog supernärbild på den hårigaste baktassen, goooooos!


Så piggnade han till o skulle kolla vad jag gjorde, tänk, mitt finger var snabbt som sjutton!
TITTUT!


Å så lite andra närbilder förståss....bäst att passa på när han ligger still
Han hoppade sedan ner från köksbänken och sträckte sig mot favorit-sträck-stället


Han borde jobba på att få pluspoäng på matte (o det var kanske det han tyckte han gjorde när jag fick fota så nära o mycket), för kolla vad han gjort med min stackars yucca-palm......


Den är nu ersatt med kattgräs men det struntar han fullständigt i.

Valentin då, vad har han gjort. Tja rusat runt som vanligt, in ut in ut in ut i kattgården. Han gillar inte alls koppelpromenader så han slipper dem. Däremot är han fullständigt TOKIG i sin utegård. Men jag fångade honom när han vilade i sitt handfat


Tja så ser en vanlig söndag ut hos oss! Hoppas att fler än vi har njutit av det fina vädret!


14 Januari Valentines-day

Låter bättre med Valentines-day för då får vi fira lilla Valentin också.

Men jag skickar Alla-hjärtans-hälsningar till alla jag känner.

Idag har solen lyst i Småland. Det händer inte för ofta om man så säger. Gossarna har fått springa in o ut som de velat en stund mitt på dagen. Härligt tyckte de, framför allt Valentin! Kolla dessa härliga bilder:


Valentin spanar intensivt på kråkorna på gräsmattan!


Nalleman spanar åt andra hållet!


Lilla killen, kolla lilla tungan! Sötnos!


Båda spanar åt samma håll, fast just när kortet togs tyckte Nalleman att kråkorna var roligare.

Maken o jag vi pratar mycket om vår stundande resa till USA. Vi är båda förväntansfulla, det är ju en sak man bara gör en gång i livet. Eftersom vi är fan båda två utav Hard Rock Cafe, så har vi beslutat att söka upp HRC på de orter som vi passerar. Det kommer att bli i Nashville, Memphis, Las Vegas, San Diego, Hollywood och sist i San Francisco. Vi har varit på några HRC tidigare och för varje besök på ny plats köper vi en pin.


Vår lilla samling. Det fattas en pin i från Honolulu. Den är upphittad så den har vi inte köpt själva men den är också lagd någonstans där jag inte hittar den just nu.....hrmmm

 
En nyckel ring från Paris                          Den allra första som vi skaffade på Gran Canaria. Med denna pin följde ett All Access kort. Det kortet gör att man går före den eventuelle kö som kan finnas till restaurangen samt att man får poäng på allt man äter o handlar (inte sprit). Vi har användet det kortet många gånger för att komma före i kön. Poängen nyttjade jag o dottern när vi var i Köpenhamn. Då hade vi fått så många poäng att vi kunde äta, dricka o handla tröja samt pin och bara betala 280 kr!

Men vi har lite mer pins:

 
Pin från Köpenhamn                                   London, den har en liten dörr som går att öppna

 
Från Göteborg och sist men inte minst........New York. Inköpt av dottern när hon var på HRC på Times Square!

Samlingen kommer att utökas hoppas jag.

Vi gillar verkligen HRC:s koncept. Framför allt bra mat sedan är personalen alltid engelsktalande (ja till o med i Paris), miljön är härligt rockig och överallt hänger ikoner från rock-och popstjärnor. T ex Madonnas BH, Eric Claptons gitarr instrument och kläder från kända personer men också guldskivor som artister fått genom åren och sedan skänkt till HR. Du kan gå in på www.hardrock.com och läsa mer om du vill.

Nu är snart denna lördag över och söndagen tar vid. Sen är det åter måndag och ekorrhjulet snurrar igen.

Melodifestival stundar och jag ska bulla upp med popcorn, filt o kanske katt i soffan. Efter det spektaklet ser jag fram emot Bruce den Allsmäktige på 4:an. Ett ganska rolig rulle med ett budskap.

Ha en fortsatt skön helg!

10 februari Födelsedagen kom o gick

Lille Valentin har blivit pirat! En enögd sådan.Han fick tillbringa en del av sin födelsedag hos veterinären. Han har helt enkelt fått nått i ögat. Ingen främmande sak, ingen reva på hornhinnan men kanske ögoninflammation. Så vi fick salva till honom, lilla gubbe.

Som present fick han extra mycket kärlek o omtanke samt lite grädde, som han rynkade nosen åt. Knaskisse!

På söndagen var det dags för bad.

Nalleman kan jag bada själv för han håller sig i vasken och går ingenstans om jag säger till honom att stanna. Till Valentin behöver vi vara två, en som håller o en som skrubbar. Men de börjar bli vana båda två nu.

Nalleman uppskattade att få ligga på värmedyna under täcket efteråt. Varmt o skönt!

Goa goa killen, som biter matte i öron o näsa varje natt bara för att tala om att han älskar henne...... :-)

7 februari Vad e de för da i da?

Jo de e Valentins födelseda, hurra hurra hurra!
(har du sett Lotta på Bråkmakargatan så vet du hur den sången går!)

Lille killen fyller hela 1 år idag! Han fick börja sin dag hos veterinären för han hade ett öga som inte såg bra ut. Men det visade sig vara en inflammation så det blev salva i en vecka. Tack o lov var det bara det, jag var rädd för en reva på hornhinnan......

Jag kan ju inte visa några bilder från hans firande för det har vi inte gjort än. Väntar på att lillhusse o storhusse ska komma hem.

Men en liten kille o en stor liten kille kan jag bjuda på så länge!


En sisådär tre veckor kanske..... (från uppfödarens sida)


Stor liten kisse. Får fortfarande plats i "hängmattan". Det gör inte Nalleman
GRATTIS söta goa Valentin!

3 februari Bekännelse o lite katt (nä mycket katt)

Jag har legat lågt några dagar. Men jag har en anledning. Läget för dottern i USA blev inte som väntat utan hon är hemma igen. Om du känner henne personligen och undrar över anledningen så får du fråga henne själv, jag tänker inte skriva mer om detta här.

MEN vår resa står fast. Vi kommer att åka över i sommar, men då träffar vi ju inte henne. Hon får istället var hus-o kattvakt.

Innan hon kom hem så tänkte jag mig göra rent hus i hennes garderober. Hon är som en hamster på två ben och samlar på allt allt allt. Sedan har hon, som många av oss, svårt att slitas ifrån sakerna :-) Men snälla mamma har inga problem med det så  här åkte en hel del i sopan.

Naturligtvis hade jag hjälp/stjälp under tiden:


"Jag kollar bara så att högarna inte välter!"


"Så kom han den lille och jag ser till att han inte stökar till"

Det var roligare att sitta och titta ut tyckte Valentin. Det händer säkert nått spännande där borta.

Så köpte jag lite nya fina tulpaner. Jag älskar tulpaner (å tyvärr är jag inte ensam om det som du kommer att få se). Här kommer lite foton som jag tog samt ett jag lekt lite med i Photoshop


Tullisar!


Underbar!


Före PhotoshopRoligt när man kan göra så roliga effekter


Nåja, så kom då dottern hem. Hon fick packa upp med en gång så hon höll i gång kroppen, jetlag är ju inte att leka med. Även denna gång blev det stjälp av herrar katt.


Handbagaget ska packas upp.


Näää det var ju en katt däri!


Trivs här! sa han

Allt blev uppackat samma kväll och till och med en maskin tvätt sattes i gång. Vid 21.30 stöp hon i säng, med all rätt, och sedan väcktes hon vid 06.30 morgonen därpå för att komma i fas. Så nu är hon på smaulänsk tid igen.

Nu till den som älskar tulpaner precis som jag.........fast kanske på fel sätt.Mmmmmmmmmmmums säger Nalleman. Kronbladen är så goda. Helst ska han slicka av pistillerna (eller vad de heter de där gula mitt inne i blomman) och tydligen smakar den innersta biten av kronbladet godast! Knas-kisse!


Sen efterlämnar han sånna här små rester och ser oskyldig ut. Tittar man honom i pälsen så ser man små svarta prickar från frömjöl som har hamnat i pälsen.

Så nu när jag ska köpa tulpaner så får det bli en bukett att äta upp och två buketter som står utom räckhåll som ska vara fina att se på.

Det var allt för denna gång!

Å hörru, ljuset är tillbaka. Idag 16.30 när jag gick i från jobbet så var det LJUST ute! Hurra! (Fast de varnar för snöstorm nu....huahua)

RSS 2.0