23 november

Ujujuj helgen har varit fullspäckad!

Redan fredag-kväll började det hela med att gratulera sonens "gamla" dagmamma. Det är ju några år sedan han gick där nu och denna kväll firade hon jämn födelsedag. Vi umgås allt som oftast och vi var bjudna på tillställningen. Naturligtvis ville sonen vara med så han kom från Anderstorp under fredagens eftermiddag. Roligt att ha honom hemma.
Vi började övningsköra, äntligen, denna helg och det går bra för honom. Han har ju bilvana från skolan och trafikvana från moppe-tiden. Men de där två färdigheterna ska ju kombinears med varandra och det är inte alltid lätt......

På lördagen ringde väckarklockan kvart över 5 och vi gjorde oss klara för att köra till Kalmar och vara på klubbens egna lilla kattutställning. När vi kom till Hovmantorp var det stopp. En svår trafikolycka hade inträffat och senare fick vi reda på att den hade krävt ett dödsoffer. Vi såg emellertid ingen av bilarna för vi vände på en liten skogsväg och körde en annan väg genom Hovmantorp. Vi kom ut på kända vägen igen när vi kom till Lessebo. Usch ja, livet kan vända fort, det tänker man inte alltid på. Vi själva tog det väldigt lugnt den morgonen, även innan vi kom till olyckan, och vi tog det lika lugnt hem på kvällen.

Calmare Kattklubb hade gjort en fin insats och det var en mycket mycket trevlig utställning. Det var Valentins andra och Nallemans första utställning. Ett litet prov för Nalleman, vi visste ju inte hur han skulle uppträda. Men han var exemplarisk även om han inte ville ligga i tävlingspose i husses armar, men det spelade ju ingen roll när det bara var på "skoj". Båda pojkarna var ensamma i sina grupper så de blev gruppvinnare bägge två. Nästa gång vi ställer ut så kommer de att vara i samma grupp och tävla mot varandra, det blir spännande och mycket spring för matte. Bägge blev även nominerade att fortsätta tävla men de åkte sedan ut mot andra kissar.

Lite bilder från tävlingen:


Grannen Dusty, en 7-kilos skönhet. Så snäll och fin!


En annan liten skönhet, en ung dam i från Lessebo. Vet i ärlighetens namn inte om det Dezzie eller Daffy men eftersom skönhetens matte och jag fick bra kontakt så kanske hon lägger en kommentar om vilken av flickorna det är som är på bilden. Edit: Det är Dezzie på bilden!

Grabbarna sov mesta tiden i buren, men när någon skramlade med en leksak därborta vid försäljningbordet, då var det en viss herre som blev intresserad!


Valentins bravader hos domaren kunde vi fånga på bild för då hade husse hunnit sätta tillbaka Nalleman. Vi bara bytte katter vid domarbordet, så jag skulle presentera dem för domaren och husse bära fram.

Fjädern var ju väldigt intressant och domaren fick se mycket Valentin bakifrån.....
 

Jaja, dagen gick och hem kom vi. Trötta var både vi och katterna fast den trötteheten har de liksom tagit igen idag i stället för i natt hrmmmmmm.

Imorgon bär det av till Ystadtrakten för att träffa en veterinär för att få en andra åsikt om Nalleman och hans astma. Det ska bli spännande. Han tog utställningen med ro verkade det som och blev inte påverkad. Jag har tagit bort hans kortison nu för att den nya veterinären ska höra hur Nalleman låter utan medicin.

Återkommer med rapport från Ystad!


Bonus bild! Stor katt i liten, södertuggad låda!

Kram!
M

Kommentarer
Postat av: Annica

Hej!

Vilka fina bilder. Det är Dezzie på bild. Daffy var för tjurig och ville inte vara med.

Det var roligt att träffa er och hoppas vi har fortsatt kontakt i framtiden. Det är så roligt att träffa likasinnade kattälskare.

Krama kissarna.//Annica

2008-11-23 @ 21:26:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0