2 augusti Lite rundvandring

Jo, vi började med bussen igen. Vi åkte hela rundan runt idag för att se allt. Bland annat blev vi visade denna, skyskrapan som var med i filmen från 1974, Skyskrapan Brinner. I den medverkade bl a Paul Newman, Steve McQueen och Fred Astair. Högt var det i alla fall.


Här var det tomma gator i dag men det beror på att vi åker igenom bankdistriktet och många är lediga idag


Så fick vi fångat San Franciscos högsta hus på bild.

Det är det som ser ut som en nål

Här Peter and Paul Cathedral. Marilyn Monroe tog sitt bröllopsfoto utanför denna kyrka. Hon gifte sig med Joe DiMagio men det gjorde de i stadshuset, fotot däremot togs utanför kyrkan.


Återigen såg vi Lombards krokiga gata på håll


Så åkte vi förbi rikemanskvarteren, Pacific Heights. Bland annat Sharon Stone har hus här. Vi har inte gått omkring där men det sägs att där ligger väldigt fina hus och fina trädgårdar där. Man kan nästan ana det av denna bilden


Så fick vi se hur PlåtNiklas blir till. En gatu-underhållare stod och gjorde sig i ordning i den ganska tidiga morgontimmen

Senare såg vi honom i full aktion nere vid Pier 39


Runt om i SF rullar det runt sånna här små fordon. Stora som en gocart ungefär, fast med huv. De är vägledda av en dator och styrs med styre där i sittbrunnen. Fy sjutton för att köra runt i ett sånt litet fordon bland alla bilar här SF.


Jaja, det finns tydligen de som vågar!

Här är en utav alla kyrkor i SF som har stått emot jordbävningar. En eller två jordbävningar har de varit med om och denna kyrka har klarat av två utan några som helst skador


Så kom vi fram till något som närmast kan kallas för stadshus. Det gamla förstördes i jordbävningen 1906 och det nya kostade 300 miljoner dollar. 30 miljoner la man på grunden som består av fjädrar som ska ta upp stötar från framtida skakningar.

Än står det så nått måste gjorts rätt. Det som ser ut som guld är guld.....




Väl tillbaka till utgångspunkten, använde vi de där två sakerna som sitter längst ner på benen. Dem vi inte använt knappt på tre veckor, fötterna.

Vi tog oss en promenad till Chinatown, som ligger ca 4 kvarter från vårt hotell. Det är USAs äldsta chinatown men inte det största, det sträcker sig bara 6 kvarter.

Om du känner igen portalen så kan det bero på att du har sett den på film. Den har varit med i några stycken filmer genom åren.

Här var inte så mycket folk i rörelse än men det är lördag och vi var där vid halv elva, vilket kanske räknas som tidigt här. Men det fylldes på med folk allt eftersom så när vi gick därifrån var det trångt på trottoaren.


Här var mysigt att gå, men vet i sjutton om jag skulle våga äta här. På tal om att äta, kolla restaurangen till höger. Har du sett filmen "Johnny English" med Roan Atkinson? Då kanske du kommer i håg att han fastnar med slipsen i en rullande soshi-bar. Denna restaurnag har inget rullband utan en ränna med vatten och i den rännan åker små båtar omkring med maten på. Sött faktiskt, att se alltså, inte att äta.


När vi gick från Chinatown gick vi rakt i famnen på denna byggnad. Den ägs av Frances Ford Coppola och kafeet i botten har används i både Gudfadern I och Gudfadern II samt ett antal andra filmer som jag inte kommer i håg. På våningarna ovanför sitter, eller har suttit folk o skrivit filmmanus.


Så gick vi in i ett jätte köpcentrum. Det var häftigt, de hade t ex svängda rulltrappor, kolla noga så ser ni det


Sen tog vi åter vår kära buss och åkte med till Fischermans Warf. Där använde vi återigen de där fötterna och såg oss omkring lite grann. Vi ska ju dit igen lite senare i veckan.


Vi hittade en karta över bukten. Jag har lagt dit lite text


Vi fick en bra bild på det gamla telegraftornet


Vid en av bryggorna låg denna båt. En av oss vill gärna åka med den, gissa vem!?


Så kom vi fram till sjölejonen. Den första jag såg visade stolt upp sig


De andra låg mest o gonade sig


Ett litet sjölejon såg vi också

Se du det?

Ett sjölejon la upp sig som på beställning och gjorde en Nalleman


Idag var det minsann ingen dimma utan vi såg Golden Gaten tydligt


Inne på Pier 39 träffade vi på en välbekant figur. Nej inte Jack Sparrows utan Jack Spareribs


Kolla vilken fin karusell där fanns, den var i två våningar. Kanske blir det bättre kort på den nästa gång


Sen tog vi vår lilla buss tillbaka igen. Vi åkte då förbi ändhållplatsen på detta hållet, för den cabel-car som går nerifrån där vi bor. Här väntar folk i upp till 2 timmar för att få åka med. Så vi bestämde att åka ganska tidigt den morgon vi ska till Alcatraz och fördriva tiden i hamnen. Så tar vi oss hem med nått annat färdmedel

Ser ni kön bak i bilden?

Så var det dags för dagens middag. Den intogs på Lori's Diner. Ett hål i väggen i bottenvåningen men betydligt bättre en trappa upp. Bildkavalkad!






Ett mysig ställe, det var som att flytta tillbaka till 50-talet. Maten var god också, hit går vi nog igen.

Så till dagens reflektioner.

Jag är glad över att vi köpte jeans när vi var i Vallejo. Vi köpte 7 par jeans, 6 par strumpor, 4 par kalsonger och ett skinnskärp för 930 kronor. De jeansen kom till pass idag.

Sen lite djurreflektioner.
Vi såg en hund, typ vad vi kallar pit-bull hemma. Ägaren hade ett riktigt äckligt halsband på den stackars hunden. Det var en kedja av metall med stora piggar som stack hunden i halsen när ägaren drog i kopplet. Stackars hund!

En annan hundhistora: En liten hund, typ något större än en pinscher, blev trött på övergångstället, matte lyfte upp hunden och hunden la huvudet på mattes axel, tassen över nosen och somnade! Sötingen!

Vi har i alla fall kunnat sova gott i natt och på morgontimmarna har här varit tyst på utsidan.

I kväll ska vi gå ner till receptionen och se på The Rock, filmen om Alcatraz med Sean Connery och Nicolas Cage. Vårt hotell har en liten "biograf" med åtta stolar, kul grej.

Haa det nu så bra!


Kommentarer
Postat av: AnneliH

Det är dagens höjdpunkt det här!

Läsa allt roligt ni har varit med om och titta på fina bilder.

Ha de fint!

2009-08-03 @ 12:53:33
URL: http://shaggkvist.se/wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0