3 augusti Är ni trötta på San Francisco?

Det är inte vi! Det första vi gjorde idag var att leta reda på en butik som dottern ville vi skulle titta in i. Vi frågade i recptionen och fick lite vägledning. När vi kom fram till butiken visade det sig att vi säkert gått förbi den 8 gånger!

Sen beslöt vi oss för att åka till Golden Gate Parken. Det är en riktigt stor park men vi var nyfikna på den. Vi skulle ta vår röda buss men det skulle dröja en och en halv timme innan den gick. Så vi bestämde oss för att ta oss dit på egen hand. Vi tog helt enkelt en vanlig buss dit. Tja vanlig o vanlig, den gick på el och hade två spröt som löpte längs ledningar spända längs vägen.

Vi hoppade av på den absolut sista hållplatsen, nere vid havet. Det blåste en del men var inte så farligt kallt. Lite bilder

Detta är Angel Island i fjärran


Lite blommor fanns det i parken


Så gick vi vidare. Då dök detta upp, en tysk väderkvarn


Ja där var vackert. Sen gick o gick o gick o gick o gick vi på dylika vägar


Sen dök det upp en golfbana!


Sen kom det en inhägnad och där gick det Tatanka. Tatanka, vad är det undrar du nog? Jo, det var vad indianerna kallade bisonen för. Den stod för livet. De dödade vad de behövde och använde hela djuret, inte bara skinnet som de vita gjorde.

Dessa bisonar tillhör San Francisco Zoo där man är framgångsrik med aveln av dessa djur.

Sen gick vi vidare och kom fram till en stor damm. Där brukade modellbåtar köra omkring, men inte i dag. Idag såg vi dessa gynnare i stället. En med en speciell nos, jag kommer inte ihåg namnet.




Å så fanns det rödörade vattensköldpaddor. Dem både känner jag igen och kan namnet på eftersom vi haft två sådana hemma


I en salig blandning låg de och solade på en sten


Vi själva, vi gick ut från parken här för att ta lokalbussen vidare upp till andra ändan. Medan vi väntade på bussen fick vi se vem den stackars elektrikern är som ska sköta det virrvarr av sladdar som löper över vägarna här i stan. Varsågoda här är han, högst upp på telestolpen, i full fart med jobbet



- Hallå hörru, ditt fotande stör mig!

Så skuttade han vidare på ledningen till nästa stolpe!

I andra ändan av parken låg det museeum av olika slag. Bland annat ett som var ungefär som Göteborgs Universeum

Men de tog 25 dollar per person i inträde så vi strök det från vår att-göra-lista.

Däremot gick vi vidare för att komma ut ur parken. Och ut kom vi men vi var lite vilsna om vi så säger, när vi hittat ut.


Men efter lite rådfrågning med kartan så insåg vi att vi nu var ett kvarter från Haight Ashbury, hippierörelsens vagga. Jag som så gärna vill dit men vi kunde inte hitta dit. Å nu var vi nästan där!


Där var så mysigt att vandra omkring där. T ex satt där en kille o spelade gitarr och en tjej satt brevid men en skylt. Där förväntar man sig att det ska stå "skänk mig dina småpengar" men där stod "jag samlar på leenden". Ja man kunde ju inte annat än le!


Så sprang vi på det hotell vi kanske skulle bott på från början

Är du nyfiken på det så kan du gå in på www.redvic.com

Hade vi bott där hade vi med säkerhet hittat Haights Ashbury!

Här fanns många roliga affärer, bland annat hängde ett par sprattelben ut ovanför en affär som sålde......tja det kommer jag inte ihåg


Det fanns affärer för alla behov om man så säger


Det fanns en hel del fina hus där också


Men tillslut tog vi en annan buss tillbaka till en punkt som skulle vara ett par kvarter hemifrån. Men bussen fick kontaktproblem med sina antenner så vi fick byta till gammaldags spårvagn. Men hem kom vi i alla fall. Vi vilade lite och gick sedan till vår röda buss för att åka kvällsturen.

Vi satt där uppe på bussen och väntade på att få åka, då dök de upp i skock! De där japanerna!

Detta är inte hela gruppen, alla fick inte plats i kameran. Men vad är det de tittar på?

Jo detta. Sedan skulle alla fotograferas en och en framför hjärtat


Tillslut rullade bussen i väg. Den tog vägen ner till Fishermans Warf och körde längs med hela hamnen. Å vad hittar vi där om inte pier 29½!


Så fick vi se Bay Bridge som egentligen är två broar och går över till Oakland


Så åkte vi för vi den enorma AT&T Arena. Hemmabas för The Giants (å nu pratar vi baseball)


Nu sitter vi på hotellrummet och är TRÖTTA. Det har varit mycket jobb för fotarna idag. Imorgon blir det tidig morgon för att vi ska komma med cablecaren till varvet. Sen vid lunch är det dags för Alcatraz!

Ha det!

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Nej....mera, mera!

Jag tycker det är lika spännande varje morgon och läsa vad ni har haft för er!!! Jag min lantis kommer ju aldrig att komma dit så Hurra för att ni vill dela med er av alla foton och härlig läsning.

Kram!

2009-08-04 @ 07:24:51
URL: http://shaggkvist.se/wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0