31 juli Napa med vinrunda

Läs den 30 juli först så kommer du i rätt ordning. :)

Idag skulle vi sova länge. Senaste tiden vi gått upp var i Las Vegas, då tror jag klockan blev 9 innan vi gick upp (jaja, lilla toa-besöket gör man ju vid 6 men sen somnar man om). Annars har det varit 7.00 som gällt, hela tiden, och utan väckarklocka. Så idag skulle vi sova länge. Pyttsan! Halv 9 var vi klara att ge oss i kast med frukosten.

Sen ut i bilen för att jaga vingårdar. Den gamla Formel1-föraren Mario Andretti har en vingård här. Dit skulle vi förståss. Men vi var tidiga. Det var inte öppet än. Men fota gick ju!


NEJ NU TRÖTTNAR JAG PÅ KNASIGA SERVRAR OCH DÅLIG UPPKOPPLING. JAG TAPPAR INTERNET HELA TIDEN. JAG FÅR VÄNTA ETT TAG MED RESTEN AV BILDERNA. LÄGGER IN TEXTEN OCH BILDNR SÅ KAN NI I ALLA FALL LÄSA OM VAD VI GJORT. BILDER KOMMER NÄR JAG HAR SNABB STABIL UPPKOPPLING

Vi såg till och med vinklasar, det gör man ju aldrig när man dundrar fram på landsvägen. Men här var vi både nära och körde sakta


Sen körde vi vidare. Idag hade vi hittat Silverado-vägen!


Det var vinodlingar vart man än såg.





Kolla dimman på sista kortet.

Vi la upp en liten rutt och beslöt oss för att stanna på en vingård bara. Det var en vingård som hette V Sattui. Vi hade blivit rekommenderade att åka till dem. De sålde nämnligen matvaror också. Ostar, korv, kex ja allt som du kan ta med dig på en picknick. För det var det som var tanken, handla picknick innehållet och ta en picknick i den fina trädgården som tillhörde vingården. Där fick man inte sitta o äta annat än det man handlat hos dem.

Nåväl, picknick tänkte vi inte ha, även om de tillhandahöll tallrikar glas och bestick också. Men vi köpte två flaskor vin, en ost, en korv och en chokladbit. En vinflaska ska vi ha i kväll och en ska med hem.

Där var mysigt på V Sattui, här kommer lite bilder där ifrån






Å så var vi i vinkällaren.....


Sen tackade vi för oss och körde där i från


Vi körde tillbaka till Napa och körde till en ny affär i dag. Vi handlade på oss lite mer korv och vatten. Sen intog vi en ganska tidig lunch (för att vara oss) på Kentucky Fried Chicken. Där hände nått ganska konstigt.

Tjejen i kassan som tog emot vår beställning, gick på rast medans vi åt. Hon gick ut från KFC och kom strax tillbaka. Satte sig vid ett av borden där kunder sitter och äter och lassar upp en påse från McDonalds (!) och börjar äta. Alltså jobbar man på KFC så sätter man sig inte i kundytan och äter mat från en konkurrent! Dessutom iklädd uniformen från KFC. Märkligt märkligt!

Tja, sen åkte vi hem till vårt lilla hotell och la oss tillrätta vid poolen. Helt underbart! Vi tar vara på solen så mycket vi kan nu för i San Francisco blir det inte mycket av den varan, om man ska tro väderprognoserna.

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Vackra bilder!!

Härligt reseberättelse.

Måste läsa vidare på nästa inlägg ;)

2009-08-02 @ 14:18:46
URL: http://shaggkvist.se/wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0