4 augusti Alcatraz m m

Ja idag var det dags för Alcatraz. Vi tänkte ju ta oss dit med cable-car och för att undvika köerna så var vi där redan kvart i nio. Vi fick hoppa på nästan direkt och fick till och med två av de åtråvärda sittplatserna!

Här vänder vår vagn som vi ska åka med. Man vänder dessa vagnar för hand, på en rotterande platta


Så satte den igång och vi var på väg att åka upp för denna backe!!


Uppåt uppåt det går....


....sen så går det ner!!



Så mötte vi vår systervagn


Ja ja vi överlevde och hamnade snart i Fischermans Warf!


Här luktade hav och ruljansen var i full gång. Det puttrade i grytor lite här och var. Krabbor var det......


Så gick vi till Pier 33 och hämtade våra biljetter till Alcatraz. Nu skulle vi döda några timmar på Pier 39, vilket inte var så svårt. I dag fick jag en bättre bild på den fina karusellen


Det är som att vädret skrattar åt oss. Vi åkte över Golden Gate bron två gånger och båda gångerna var det dimma. NU när biljetterna gått ut, då är vädret klart i dagar!

Typiskt!

Vi traskade runt där på Pier 39 ganska länge. Läste på om sjölejonen. Vet du att innan jordbävningen 1989 fanns där inga sjölejon, men efter jordbävningen kom de dit för att stanna. En del ger sig av över vintern men en stor grupp stannar kvar. Ingen kan förklara varför. Men de var lika fina idag, sjölejonen.


Så fick vi syn på en prickig (!) fågel


Jag blev nästan fångad av en haj

men han hade nog varit död ett bra tag!

Så var vi lite sugna på kaffe så vi gick till................

vart annars!

Vi passade då på att ta lite inredningsbilder. De talar för sig själva så jag bara låter dem ramla ner här






När hade vi sluplat i oss kaffet och det var dags att så sakteliga ta sig de 1000 m till Pier 33. På vägen gick vi förbi en alldeles förfärlig vakthund som vaktade..............................................gräsmattan. Han var så söt!

Den lilla sötingen skulle fått plats i mitt bagage utan tvekan!

Å så kom vi till Pier 33, på tok för tidigt. Det var för tidigt för att börja vänta på vår avgång, avgången innan hade inte bordat båten än. Så jag sätte mig för att vänta på att få vänta.


Så får vi syn på ett välkänt märke. Inte visste vi att de sträckte sig hela vägen hit, landsvägsbussarna i Sverige. Nä skämt å sido, att Veolia var ett så stort företag hade jag ingen aaaaaaaning om


Men tillslut fick vi gå ombord på båten som skulle ta oss till den forna fångön. Man hade fin utsikt från båten. Här till exempel syns det tydligt att Bay Bridge består av två broar. Klumpen i mitten är liksom "land".


Vi hade en följeslagare med båten. Han flög på precist avstånd efter båtens skorsten


Å så landade h*n på båten tillslut


Vi närmar oss dagens mål.

Det är inte sjäva fängelsebyggnaden som syns på bilden. Fängelset ligger bakom denna byggnad.

Vi lyckades i alla fall fånga ett vattentorn på bild. Det var verkligen länge sedan, så här kommer DAGENS VATTENTORN


Och ett vakttorn


Vi fick passera duscharna, som förövrigt inte såg ut som vi hade förväntat oss efter att ha sett filmen The Rock. Vid duscharna fanns typ garderoben där man fick sina kläder, sängkläder och skor.



Alcatraz var ett litet fängelse. De hade plats för 350 fångar men det som mest satt där 322.

Vi har väl alla sett denna bild någongång


Vi fick lyssna oss igenom fängelset allteftersom vi gick. Det var gamla fångvaktare och intagna som talade på bandet. Här är ett foto på de intagna. Mannen högst upp till höger fanns på fängelset idag. Han har skrivit bok eller böcker om fängelset och var där i dag för att signera böcker. Han åkte med samma båt som oss hem senare.


En cell var ingen stor yta att leva på. Idag har de väl det bra mycket större och med tv o allt


Varje dag fick fångarna gå ut på utegården (om de inte satt i isoleringen förstås). Det är lite skillnad på utegården från i går och idag




1946 var det ett rymmningsförsök som resulterade i döda fångvaktare och inga rymlingar. Här är märken kvar i taket och golvet efter granater som militären släppte ner för att döda upprorsmakarna. Men medan de dog låg de där och sköt med sina revolvrar. Även märkena efter skotten i väggen är kvar.




Så hamnade jag på samma bild som någon kändis. Vi kände inte igen henne men många runt om oss gjorde. Nån som läser här som känner igen henne? Tro hon heter Ju.... nånting

Kändisen är hon i blå blus med vita märken på, till vänster om mannen i ljus skjorta (som var hennes sällskap)

Här är San Francisco sett från Alcatraz, så nära ändå så långt borta


Tre intagna tog sig ju ut där i från och ingen vet om de klarade sig eller inte. Jag säger bara; OM de klarat sig, då skulle någon av dem yppat något vid det här laget, för det fanns pengar i den historien. Eller hade åtminstonne ett barn eller annan släkting avslöjat nått. Nä, jag tror strömmarna tog dem allihop.

1969 till 1971 ockuperades Alcatraz av indianer som protesterade mot USAs behandling av indianer. De fick tillslut tillbaka sitt land och ockupanterna gav sig av. Men de efterlämnade lite minnen. Titta noga i skölden så ser ni order FREE


Så åkte vi därifrån igen. Det var en spännande dag som vi avslutade med middag på HardRock. Vi tog taxi hem för vi var riktigt trötta.

Nu vet vi inte vad vi ska göra i morgon, kanske bara ligga på hotellrummet som John Lennon o Yoko Ono gjorde, en Bed-In.

Hittar vi inte på nått blir det inget bloggat i morgon eller ialla fall blir det bara text. Vi kan ju inte ta kort på ingenting.

Ha det så bra nu och jag måste lägga till "Krama varann i trafiken". Fick precis höra på nyheterna här att en drogad kvinna har kört ihjäl åtta (8!) personer innan hon och bilen gick åt skogen. Fy f......

Så, krama varandra.

Kommentarer
Postat av: Linda & Lisa

Hej!



Ser ut som resan fortsätter vara bra! Då börjar den långa resan snart närma sig sitt slut... Hoppas ni har en bra resa hemåt oxå!



Kändisen på bilden... kan det vara Eva Longoria, "Gaby" i Desperate Housewifes? Liknar henne, men kan vara nån helt annan ju... :P



Bon voyage!



Hälsar Linda och Lisa

2009-08-05 @ 09:02:38
Postat av: AnneliH

Hej&Hå vad tiden går!

Så mycket ni har fått varit med om. Den där spårvagnen är ju rena "karusellen"...säkert jättemysig att åka med.



Det där hajgapet hade man inte velat hamna i. Vilka mastodontdjur det finns!



Underbara bilder som vanligt! Och spännande text. Alcatraz måste varit en höjdare att varit på. När man ser historien inpräntad i väggarna.



Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med namnet på kändisen...dålig koll på dem.



Hoppas ni kan vila upp er så ni orkar med att vara kvar till ni ska åka hem.



Ja, verkligen otäckt att befinna sig i trafiken. Man vet aldrig vilka idioter man möter.



Kram på Er!

2009-08-05 @ 10:54:50
URL: http://shaggkvist.se/wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0