12 januari Tja, vad har hänt här då???

Inte så mycket faktiskt. Vi har alla varit förkylda men nu är vi på benen igen. Vi har fått ner lilla mammas urna i marken äntligen.


Vi var bara maken o jag, ungdomarna var lite för snuviga för att ge sig ut i den bistra, bitande blåsten.

Tidigare i veckan var jag och dottern i Ystad igen, hos vår älskade veterinär. Denna gång togs Nallemans mandlar bort.
Uj, de va stora! sa veterinären på bred skånska. Jaha, tänkte jag, som stenkulor då kanske. Men nä. Vi fick se dem lite senare och de var stora som gula ärtor, alltså inte så stora som jag trodde. Men när veterinären sedan sa att de egentligen skulle vara stora som ett halvt risgryn, då fattade jag att de var stora.

Vi fick penicillin i ytterligare 10 dagar och sedan kommer jag att ta mig till Växjö Djursjukhus och be dem ta ett blodprov, efter skriftlig beskrivning från vår skånska veterinär. Då ska de väl inte begå några misstag....eller......

Sen har vi haft påhälsning utanför köksfönstret, till gossarnas glädje! Antingen var det Murre eller Ceasar, kan inte skilja dem åt, som var o hälsade på.


Först var Nalleman ensam, pratandes, morrandes mot kissen på utsidan.


Man kan ju krafsa lite (det är därför rutan ser ut som den gör.....)


Sen kom krafsmästaren nr 1. Men inte brydde sig kissen där ute om att det satt två tjommar där på andra sidan rutan och fånglodde på honom!


Vissa var ivrigare än andra......!


Men Ceasar/Murre han brydde sig inte utan spatserade lugnt förbi fönstret för att sedan hälsa på mig när jag gick ut med soporna. Lilla Kissen!

Här hemma har Julles lilla korg kommit fram igen. Nalleman gillar att ligga i den, och Valentin med. Men härom natten hade någon varit uppe bland den strukna tvätten (som än inte hittat in i garderoben) och lagt beslag på min Kalimera-tröja. Å så fint han hade bäddat, lille Nalleman! För det är han som bäddar, om någon bäddar så är det han!


Vad har mer hänt?

Jo dottern ska ju åka i väg för ett års vistelse i USA och hon åker på måndag den 19 januari. Innan dess behövde hon klippa sig. Å vips, så fick hon inspiration och klippte lugg! Visst blev det bra?

Ja jag vet att det är en katt i vägen men det ser så mysigt ut så jag bara ville visa den!

Tidigt tidigt måndag morgon kör jag henne till Malmö, eftersom SJ är SJ och är kända för att missa tider, så tar vi det säkra före det osäkra. Från Svågertorp går både DSB och SJ och hon har 3 möjliga avgångar att välja på mellan halv 8 och 8. Planet lyfter kl 10.00 till Frankfurt och där får hon vänta i en o en halv timme, sedan bär det av till New York. Där ska hon vara framme 16.10 lokal tid. Sen väntar fyra dagar i "skola" och på fredag flyger hon vidare till San Leandro, San Fransisco, där hennes värdfamilj väntar på henne. En kille som snart fyller 3 och ett tvillingpar, födda 8/11-08, väntar henne. Tvillingarna får hon inte ta hand om förrän de fyllt 3 månader enl bestämmelserna, men om mamman är med går det bra. Dessutom finns dotterns "gamla" kompis redan i San Fransisco sedan ett år tillbaka, även hon som au pair. Så det kommer att bli jätteroligt för dottern att komma dit. Vi har faktiskt packat färdigt redan, så nu finns det utrymme för alla de där småsakerna som man kommer på i efterhand, hårborste, laddare, smycken, smink, tja ni vet.

Så denna blogg kommer nog att innehålla lite mer om familjen framöver, så att hon får veta vad som händer här hemma. Eller inte, vad vet jag. Vet ju aldrig vad jag ska skriva om innan jag börjar skriva, sen bara flyter det på. Konstigt.

Avslutar med en bild från sjuksängen! Ha det bra!

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Vilka härligt kattkillar du har ;)

Hälsa trevlig resa till dottern...det är ju en dröm att få åka över till Staterna...där kommer hon säkert att få mycket roligt.

Krya på dig om det är du som känner dig krasslig.

Ha en bra dag!

2009-01-13 @ 08:43:02
URL: http://shaggkvist.se/wordpress/
Postat av: petra

Hoppas nu att S får det helt UNDERBART over there! (och att hon hinner spana in någon snygg amerikan ;) man kan ju inte jobba HELA tiden )

Vi håller alla tummar vi har för henne och hoppas att familjen är trevlig.

kram

2009-01-14 @ 18:00:18
URL: http://mzboss.blogger.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0