17 juli Vi har landat i Santa Fe

Men det efter mycket om och men.

Vi startade i Shamrock. I går kväll hade vi ett magnifikt åskväder med ständiga blixtar, helt makalöst!
Idag var luften något svalare så det var dags för herrn att ta en morgonpromenad.

Vi åkte vidare och satte kurs mot Amarillo. Vi stannade på I40 där "turistinformationen" finns och undersökte vad det fanns att se i Amarillo. Det slutade med att vi åkte till Museet för American Quarter Horse. Vi har båda sett en film som handlade om en liten quarter som gjorde karriär som sprinter. Men eftersom vi inte kommer ihåg hans namn så kunde vi inte hitta honom bland alla hästars namn.

Lite bilder i alla fall

Först från turistcentret. Utsicken över Texas Panhandle (antar att det betyder slätt) gör att man tappar andan. Man ser itne var land slutar.

Helt fantastikt! Å här sprang bison fria innan vita kom hit och nästan utrotade dem. Tack vare ett gift par som flyttat ut på slättet, räddades bison-stamen. Deras rädda bisonar (eller vad heter det i plural?) är urfäder till dagens stam.

MMmMmm som om man skulle upp här o klättra.....


Nu till museet. Några levande hästar fanns där inte utan montrar med sadlar sadlar och sadlar. Så tre bilder får ni där i från:
Ett; Bronsstaty på en berömd häst och hans jokey


En underbar staryett som visar lite morgonhumör mellan häst o ryttare


Det här vackra huvudet i glas tyckte jag var vacker!


Sedan åkte vi vidare till Cadillac Ranch


En konstnär grävde ner ett antal Cadillacar med nosen ner, i ett fält. Sedan får åskådare rita vad de vill på dem. Det stod en kille utanför fältet och sålde (antar jag) sprayflaskor med färg.


Häftigt var det.

Jag fick kliva in i en, bara för att visa att jag kunde.


Nu styrde vi bilen vidare mot Santa Rosa. Plocka fram en atlas och slå upp USA. Den bör vara detajerad om du ska hänga med nu.

Vi körde som sagt till Santa Rosa. Där tog vi av från I40 och körde mot Fort Sumner. Vägen dit var verkligen RAK.
Vi körde dit för att se på en grav, men inte vilken grav som helt. Graven tillhörande Billy The Kid!

Vi hittade ett museeum också. Vi gick in och fick se en del Billy-grejer. Förståss är det svårt att få tag på autentiska grejer från mitten av artonhundratalet men lite fanns.

En tavla t ex


Hans grytor o kastruller


Sen fanns det allt möjligt, pistoler, gevär, sheriff-brickor, knivar, traktorer, bilar, glaspjäser, gamla skrivmaskiner, skottkärror, sadlar, pryttlar o grejer som en annan hade kastat direkt. Mitt i allt detta, pistoler och gevär, fanns detta, vilket då kanske kan ge er en bild av hur blandad kompott det var på detta Billy The Kid-museeum


Jaja, sedan vi sett allt detta körde vidare till själva graven. Den låg några kilometer bort.

Här ligger han, Billy, med sina två bästa vänner vid sidan om.

Man har fått bura in stackars Billy även efter hans död. Detta för att folk stjäl gravstenen!


Efter Fort Sumner körde vi rakt väster ut mot Vaughn. På vägen möttes vi av stormvarning på radion. Det varnades för kraftiga åskoväder med hagel. Men tänk, detta oväder, som låg rakt framför oss,  delade på sig över vår väg. Vi fick lite regn och såg blixtar slå runt om oss men inte precis där vi var.

Vägen var fantastiskt rak och man kunde inte se var den slutade alla gånger.

Ja se själv.

När vi väl kom fram till avfarten vi skulle ta, kom vi in i det området som åskan hade härjat i. Det låg fortfarande kvar hagel på vägen!

Så ni förstår att det var ett ruskigt oväder och vi är glada att vi slapp undan.

Vi har kört en del på gamla Route 66 idag. Vi var inne i Santa Rosa och körde en vända. Det stod kvar en hel del reliker från glansdagarna kan  man ju säga.



Tja det var trevligt i alla fall.

Sen körde vi rakt upp till Las Vegas New Mexico och vidare till Santa Fe.

Där är vi i natt och sover på Super 8

Men så var det dagens vägbild:

Ja man ser vart vägen tar vägen......nästan

Så dagens vattentorn. Detta har fått lite slagsida, som så mycket annat vid gamla R66


Sen har vi åkt förbi ENORMA "hagar" och sett enstaka kreatur i dessa inhägnade områden. Alltså områdena är så stora att man inte ser slutet på dem och än mindre ser kossor bland alla buskar. Men en sak som vi funderat på. Var finns alla mjölkkor? Inte en ladugård så långt vi kunde se och bara stutar eller oxar i "hagarna".


Nä, nu funderar vi inte vidare på amerikanst jordbruk utan sover i stället

Ha det så bra!

Kommentarer
Postat av: Annica

Vilken underbar resa ni gör. Tack för alla fantastiska bilder och kommentarer. Har inte varit på sidan på ett par dar så det var lite att läsa. Ser med spänning fram emot resten. Efter detta behöver jag ju inte åka dit själv.

Hoppas ni har det riktigt, riktigt bra. Var rikligen välsignade.

Kramiz

2009-07-18 @ 19:10:59
Postat av: AnneliH

Åhh...vilka härliga bilder!! Vi har varit på Öland ett par dagar...där såg vi sådana där långhåriga kossor...vad de nu heter...vilket äventyr ni är på!!! Tack för att ni delar med er! ...and God Bless U!

2009-07-18 @ 22:02:22
URL: http://shaggkvist.se/wordpress
Postat av: Suss

Hej på er vi blir inte ALLS avundsjuka. Det verkar gå undan för er. Här hemma är vi mitt i semestern och idag har det spöregnat det mesta, men sånt får man väl stå ut med oxå. Igår var vi alla fall på stranden. Ni verkar få se en massa ser fram emot att få höra er berätta. Puss o kram Suss o Hasse nu ska vi gå och nana de e jobbit att vara ledig....

2009-07-18 @ 23:06:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0