13 EU-möte och högvakt

I dag var vi i stan redan vid halv 10. INGENTING var öppet och Storgatan låg öde. Vi gick den från en änden till den andra och sedan vände vi. När vi kom tillbaka till ursprungsplatsen var det lite mer folk.



Sedan har vi Stortoget, där skulle den beridna högvakten senare uppträde och där fanns en marknad med, vad de sa, europeisk mat. Men jag vill kalla det "Farmers Market". Allstå mat producerad i trakten. Det var honung och insterband i en salig blandning. Å så var förståss Lantmännen, Röda Korset och Växjös värmeleverantör VEAB där och visade upp sig. Jag har säkert missat massor för vi gick inte så mycket där inne.




Det var mulet och kallt i dag till och med saker frös

Hihihihi

Sedan ställde vi oss vid kravallstaketet och väntade på högvakten. Men det hela började med Växjöskolornas Musikkår


De var duktiga

En liten ballong slet sig från en åskådare av modell mindre. Ballongen flög ut över det avspärrade området och studsade omkring där, nästan i takt



Sen studsade den in ibland musikanterna. Undrar om det var någon som det ryckte i fötterna på. Att sparka på en ballong som ligger vid fötterna är nästan lika omöjligt att låta bli som att försökta låta bli att slicka sig om munnen när man äter sockerbulle.



Nu hade det kommit lite mer folk och musikkåren spelade på





Tillslut gav sig musikkåren i väg och det var dags för politikerna att beträda scenen. Men först skulle de ta sig dit för någon hade kommit på den brilljanta idéen att det var bättre att ställa talarna på andra sidan torget, vid marknaden, så att alla som stod vid staketen fick vända sig om och se ingenting!

Men maken är lång och skickade upp kameran och chansade, blev hyffsat kort i alla fall.

Där borta under det gula taket står Nils Posse, Växjös borgmästare och Eskil Erlandsson, jordbruksminister.

Men nu väntade vi alla på hästarna och funderade på vart de skulle komma in, det står ju en hel del folk i vägen.


Men det fixade livdragonerna. De skuffade och puttade, bönade och bad folk att flytta på sig. Nu är väl smålänningar inte det följsammaste folkslaget så det var ett tungt jobb de fick göra. Att folk inte fattar att hästar och ryttare behöver plats!



Så kom det en dam på pemobil farande. I klädd en röd regnponscho. Hon såg att folk flyttade sig och tog sin chans att avancera fram till staketet. Men hon blev resolut stoppad av en livdragon. Hästarna var ju i antågande, flaggan som första ryttaren har, syns vid det grå husets markiser till vänster. Tataluan fick hållas på plats av dragonen medan hästarna passerade.

Så kom de då, dessa fantastiskt ståtliga djur. Jag låter bilderna tala för sig själva. Den stora svarta hästen som bär trummorna är av rasen Shire och de till synes, vita hästarna är skimmlar, alltså inte kritvita, och kommer från Tjeckien.






Att fixa en tuba med en hand samt styra en häst med den andra, tja vill inte hästen då sitter man där man sitter, antingen på backen eller kvar i sadeln.



De red några marscher och gav oss vårt lystmäte. Det var fantastiskt att få se detta på Växjö Stortorg, de hör ju egentligen hemma vid slottet!

Så var det hela över och de skrittade ut igen.






Hästarna gick men lämnade kvar en svag doft av....


När det hela var över gick vi till konditoriet och köpte oss lite gott till kaffet och åkte hem. Kaffet tog vi till Formel 1:en och nu ska vi strax äta fisksoppa.

Men innan jag slutar vill jag visa er alla en fin bild på herrar katt.


Här ser man tydligt att det är skillnad på deras nosprofiler. Valentins är inte riktigt så kraftig som jag önskar att den var och Nalleman, han är bara söt! Han har inga nospuffar alls, tyvärr, vilket en maine coon ska ha och de ska vara väldigt markerade och stora. Valentin skulle behöva stoppa in en snus bakom varje morrhårskudde! hihihi

Nä nu lägrar maten!

Ha det så bra!


Kommentarer
Postat av: AnneliH

Virkad cykel...ha...ha..den var frän!

Fin parad och fina hästar.

Tror du inte nospuffarna växer till sig på Valentin ;)

2009-09-13 @ 19:52:59
URL: http://shaggkvist.se/wordpress
Postat av: Mamma Mia

Jodå, jag tror det o domarna tror det också, det är väl därför han klarar sig så bra på utställningarna. Maine coonen är ju inte färdigväxt förrän vid 5-6 år så han har ju några år på sig. :)

2009-09-14 @ 08:56:53
URL: http://mittegetkrypin.blogg.se/
Postat av: Sofi

Va söta dom är där de ligger på mattan. Här var det inte heller bra väder i lördags men det var perfekt väder att gå runt i sthlm i. Vilka fina hästar! Hoppas ni har det bra!

2009-09-14 @ 09:34:59
URL: http://lovesiesta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0