10 april Motorhelg o sol

Jo idag är det formel 1 och det följer vi näst intill slaviskt.


Idag fick jag se direktsändningen ensam för kära maken skulle spela golf. Men under eftermiddagen kom ett sammandrag och det såg vi ihop (repris för mig alltså)

I övrig har det inte hänt så mycket. På tisdag är jag ledig förmiddagen för jag ska köra till Värnamo med Nalleman. Där finns en veterinär som är hudspecialist så kanske vi kan få kontroll på Nallemans pälsplockande.

Sedan har jag varit o shopat lite mer blommor hem. Nu ska jag prova på orkide. De brukar dö bara jag tittar på dem men skam den som ger sig. Här är exemplaret som det ser ut idag. Jag lovar att visa kort när förfallet börjar....hihi. Brevid står sticklingar av ampelllilja som ska få komma i jord snart.


I övrigt ser mina fönsterbädor ut som om det bor en människa här med gröna fingrar. Ja om man då bortser från det lilla livet längst till vänster. Den ampelliljan tillhör katterna och de knaprar på den ganska ofta.


En ny liten pelargon inhandlade jag också. Gillar dessa färgklickar.


Medan jag gick omkring med kameran och fotade till höger o vänster låg Tösen o spanade på mig. Denna lilla goa kisse är mattes kisse. På helgmorgarna ligger jag kvar lite längre i sängen och bara gosar med katterna. Först o främst är det Tösen som tar för sig av mattes gos. Tyvärr är hon på sin vakt så att inte husse kommer på henne så vi får aldrig ett kort på henne med mig. Men hon är en riktig spinnmaskin.

- Färdig snart matte?

Sen tog hon plats i solen i köket och pratade med fåglarna på utsidan

Mysigt!!!

Sen har vi då The-pain-in-the-ass-katten på helgerna, Valentin. Fast jag säger det med kärlek i rösten och värme i hjärtat.

Närhelst på dagen och hur många gånger som helst så kommer han springande och säger "meeep" med svansen rakt upp. Då ska han upp i famnen och så ska vi gå in i sängen och lägga oss o gosa. Han somnar på min arm och där blir jag liggande en 15-30 minuter. Den tiden måste jag verkligen ta mig på helgen, under veckorna händer inte samma sak. Jag tror till 100% att han vet när det är helg.

Sen måste jag ju visa en detaljbild av Valentin. Han har nämnligen ETT svart morrhår men det är svårt att få på bild. Idag ville han kela med kameran så det var inte lätt att få nån träff på morrhåret men visst syns det?

Det är ljust längst ut och svart från nosen till hälften ungefär. Förutom det svarta morrhåret har han en svart prick på insidan överläppen och små små svarta prickar på nosen. Ni må tro att jag kollar pricken på insidan läppen. Ifall den skulle få för sig att växa (vilket vi absolut inte vill).

Nä nu ska jag ta och göra ingenting resten av kvällen. Har lagat röd chilikyckling idag så vi har 9 måltider i frysen. Enkelt att göra och gott att äta.

Ha det så bra!

Tjipp

Kommentarer
Postat av: Sofi

Åh va fina orkideer! jag tror att de kommer att överleva dig, men kanske inte katterna för blommorna ser rätt så gosiga ut. Går nog att stryka sig emot. /S

2011-04-11 @ 13:13:59
URL: http://lovesiesta.blogg.se/
Postat av: Ulla S

Orkideer är egentliga ganska lättskötta. Bry dig inte om dem alltför mycket och låt dem gärna stå i skugga:-)

2011-04-12 @ 20:15:25
URL: http://livetochvardagen.blogspot.com/
Postat av: Inkan o Ligan

Vilken fin fönsterbräda du har.

ler

Den sista av mina födelsedagsblommor har nu katterna utrotat. ler

Kram

2011-04-13 @ 17:53:35
URL: http://ligans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0