9 januari Läget är lugnt

Ja det är väl det minsta man kan säga. Julen är utstädad, frysen är full av färdiglagad mat som son o make lagade i går och katterna mår prima. Även vår lilla sjukling. Han tar snällt sina penicillin två gånger om dagen.

Jag har tvätt de två gröna runda mattorna vi har haft i köket. Egentligen är det väl kemtvätt, men de är inte så dyra, kostar mer att tvätta än att köpa nya. Så hälften vågat är hälften vunnet och de överlevde tvättmaskinen.

Tösen tycker att de är sköna att ligga på även om de inte ligger på golvet


Å så har vi tagit fram vårt gamla, men nästan oanvända överkast. Vi fick lägga undan det får någon kissade på det två gånger. Vi vet inte vem det var för detta hände när vi inte var hemma. Men det hände även när Tösen var ny hos oss, så det kan ju vara en av orsakerna till kisseriet.

Men nu provar vi igen. Gänget är stabilt och alla trivs så ingen borde protestkissa i sängen.

Nalleman har redan godkänt överkastet


Syns det att Nalleman och Tösen är helsyskon????? Samma ligg-stil! Sötnosarna!

Valentin då? Jo vi har väl konstaterat mer o mer att han är ett lejon i liten förpackning. Stora goa lejontassar och en fin man! Å så ska han ligga nära när matte håller på med datorn. Men när kameran kommer fram är det dinglande linsskyddet superintressant


Vi såg ett prgram på tv som handlade om lejonungar som var i helt fel miljö. De användes som turistfällor, "låt mig ta ett kort på dig med mitt lejon kostar bara...." Men räddades och fick bo i en något bättre miljö på ett sanctuary i USA. En utan lejonungarna var så lik Valentin. Rynkade nosen när han protesterade, försökte ryta och det lät mer ynkligt än farligt. Precis som Valentin. Å så var det dessa stora goa tassar.....

Jag har alltid haft en förkärlek till lejon. Har sett filmen Född Fri om lejonet Elsa hur många gånger som helt. Har läst Joy Adamsons alla böcker (hon som hade Elsa) samt även George Adamsons böcker (han har jobbat för lejon så länge och blev mördad för sitt arbete). I julklapp fick jag boken om lejonet Christian (han som är känd i från YouTube). Christian fick komma till George och lära sig leva i frihet och så vitt alla vet, levde och dog Christian som ett vilt lejon.

Å tänk, så har jag ett litet lejon här hemma..............


Med lejontassar!


Men inte nog med att vi har lejon i familjen, tydligen har vi en igelkott också....


Skulle man kunna tro vid första ögonkastet i alla fall, men det är Tösa stumpan som ligger där uppe i klösträdet!

Ha nu en bra vecka så får vi se när jag tittar in här igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0