17 juni Trött, trött å så lite trött

Ja inte brukar jag vara trött ändå. Men i kväll är jag. Det har blivit sena kvällar nästan hela veckan. I söndags började Formel 1:em kl 18.30 men pga regn så blev det förskjutet och ett lopp som skulle varit slut 20.30 slutade 23.30. Sen kom måndagen. Ja vad var det då.....jo då kom vi nog i säng vid 22 som vanligt. Sen kom tisdagen. Hade tid för Nalleman hos veterinären i Kalmar. Det var dags för hjärtscanning. Mer om den nedan. Sen kom onsdagen, då var det promenad runt sjön med jobbet och sedan mat på restaurang. Jag går på pulver just nu så några glas vatten satt bra. Hemma vid 22.30. Torsdag var det avslutning på Xtravaganza för sommaren. Vi gick också nästan runt sjön. Sen hem och göra mat till Nalleman (se nedan) och i säng 23.00. Suck!

Goa snälla stora söta Nalleman skötte sig exemplariskt. Men nästa gång ska jag ta med koppel o sele. Det hände nämnligen en liten olycka i sömnen på vägen hem. Han kissade när han sov så hela dynan i buren var blöt och sen hade det liksom smittat av sig lite i sätet. Men inte Nallemans fel i alla fall!


När det kommer till undersökningen så var hans värden inte förändrade sen förra året, så veterinären sa "han är väl en av de katter som alltid kommer att ligga som gränsfall, fast i hans fall är det helt normalt". Nalleman var sövd denna gången och som vi sa sist, så ska han vara det varje gång. Eftersom han är gränsfall så är det viktigt att veterinären får in scannern på rätt ställe och får rätt mätpunkter. Går inte så bra på en katt som vrider sig och protesterar.

På väg hem från Kalmar ringde jag till veterinären i Värnamo. Hon har hand om huden och hudsjukdomar och har då hand om Nallemans plockande av päls.

Nu är han väldigt nära nakenkatt på bakänden och det är inte roligt. Han har gått på cortisontabletter och de har hjälpt något. Vi började med en o en halv tablett om dagen, sen gick vi ner till en tablett om dagen och nu är vi på en tablett varannan dag. Snart kan vi nog gå ner på en halv tablett varannan dag. Men inte nog med det.....

Nu ska han äta specialmat! Han ska äta protein och kolhydrater som han aldrig ätit förut. Så nu står matte som kock om kvällarna och lagar mat


Just här var det renskav, men nu är det hjort som står på menyn. Han får inte äta nånting annat. Skulle han få i sig något så måste vi skriva upp det och se om han reagerar.

Hade han nu varit ensamkatt så hade allt varit frid o fröjd. Men det är han inte.

Vi har då Valentin; torrfoder-junkie, äter blötmat men slickar mest upp såsen, men han har lite rund mage så han kan "banta lite"
Sen är det Tösen; som fortfarande väger lite för lite. Hon äter vad som helst bara hon får matro.

Dessa två måste ha annan mat än bara ren/hjort o korngryn. Så just nu serveras torrfoder på toaletten. En doft av torrfoder och sköljmedel slår emot en när man går in där. Men Tösen är så nervös så hon äter knappt där inne.

Det är rent ut sagt ett j-vla pyssel att få i alla mat. Nattetid och under dagen när vi jobbar får alla äta dietmaten.

Men nu kanske det löster sig i alla fall. Nalleman ska få bli "dag-katt"! Sofi ska försöka vara dagmatte åt honom så att matron råder här hemma under arbetstid och han får sin mat hos henne under dagen. Kan nog bli bra, bara Sofi tål honom.

Vi ska hålla på med detta i åtta veckor så det rör sig om ganska lång tid.

Föresten ska jag nog bjuda på en överraskning nästa vecka.... vad det är får ni se då men det kommer att innehålla något som finns på denna bild


Nu har jag väl väckt nyfikenheten?

Vid nästa publicering kanske jag talar om det.

Nä nu ska ja ta på pyjamasen (sitter nyduschad efter 6 km intervallträning) och sedan krypa upp i soffan med någon katt o se på Hells Kitchen.

Tjipp!

Kommentarer
Postat av: Inkan o Ligan

Hm............ ?

2011-06-19 @ 09:38:33
URL: http://ligans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0