13 januari Vi bor i ett sus!

Jo, så är det faktiskt. Nyårsafton upptäckte vi att vi hade vatten på golvet i entrén. För att göra en historia kort; det var ett dåligt jobb utfört av den rörmokare som var här och satte upp den nya fjärrvärme-anläggningen för några år sedan. Nu läckte den. Inkommande fjärrvärme (som är färgad ill-grön) samt varmvattenberedaren var det som läckte.
 
Så förutom att jag fick ringa till Länsförsäkringar och anmäla förlusten av kamerorna, nu var det vattenskadan! Men de hade snabbt en kille här som mätte att det var fukt i golvet och i väggen och sen gick det av bara farten. Snickarna var här i tisdags och slet upp golv och en del av väggen bakom fjärrvärmeanläggningen.
 
Så här är vår entre just nu:
 
Här är den läckande anläggningen. Under det silvriga står torkfläkten. Sonen hade ljuddämpande mattor liggande och vi ställde fläkten på den och la en över. Det dämpade suset massor. Det går även in två rör i väggen till badrummet för där var det fukt också.
 
Denna syns möter man när man kliver in hos oss. Här brukar skostället stå och vi fick på nåder sätta tillbaka garderoben. Den är stor o bökig och vi har ingen plats för den i övriga huset.
 
Här är det svarta röret (till vänster) som vi har isolerat. Det andra röret är till centraldammsugaren som sitter i garderoben.
Golvet....Betongplattan är i dagen så jag har lagt på en trasmatta för att det ska vara trevligare att gå där. Längst upp i bild syns var golven ska mötas. Det vi har sedan innan går inte att få tag på längre så vi har beslutat att bryta helt.
 
 
Detta golv blir det. Ett laminatgolv som ser ut som stengolv. Det blir nog kanonbra när det är på plats, om ett par månader....
 
Idag har vi haft matlagningsdag. Det blev kokta revben i massor. Däremot hade vi inget att göra sås på så vi sparar skyn och gör den i morgon.
 
Här är tryckkokaren som fått jobba idag
 
Å här är resultatet, eller rättare sagt, hälften av det
 
Nu väntar en ny arbetsvecka och vi får se vad den har att bjuda på.

Kommentarer
Postat av: Inkan o Ligan

Fy vad jobbigt.
Hoppas ni får ordning på värmeanläggningen.
Tazz&Kram

2013-01-26 @ 18:44:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0